در جلسه شورای اداری گلوگاه مطرح شد

مشارکت تمامی شهروندان؛ هدف نهایی تشکیل کمیته تسهیلگران توسعه شهرستانی

۱۹ آذر ۱۳۹۷ | ۰۱:۱۳ کد : ۳۸۱۶ عمومی جهاد خبر تصویری
تعداد بازدید:۵۱۷
در جلسه شورای اداری گلوگاه بر لزوم مشارکت تمامی شهروندان به عنوان هدف نهایی تشکیل کمیته تسهیلگران توسعه شهرستانی تاکید شد.
مشارکت تمامی شهروندان؛ هدف نهایی تشکیل کمیته تسهیلگران توسعه شهرستانی


به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران، هفتمین جلسه شورای اداری گلوگاه با حضور علی محمد شاعری نماینده مردم شهرستان‌های بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی، واحد عبدالهیان رئیس جهاد دانشگاهی مازندران و رئیس کارگروه تخصصی مدیریت دانش و توسعه رسانه ای اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران، برخی از اعضای این کارگروه، محمدرضا تباکی فرماندار، اعضای شورای اداری، اعضای شورای تامین، فرمانده‌هان نظامی و انتظامی، شهردار و اعضای شورای شهر و اعضای کمیته تسهیلگران توسعه شهرستانی گلوگاه، در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

توجه به دو بخش تدوین و پیاده‌سازی در مباحث توسعه

واحد عبدالهیان رئیس جهاد دانشگاهی مازندران و رئیس کارگروه تخصصی مدیریت دانش و توسعه رسانه‌ای اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران در این جلسه با اشاره به اینکه در بحث توسعه سه موضوع انسان، انرژی و طبیعت از عوامل اصلی هستند، اظهار کرد: هیچ توسعه‌ای بدون توجه به این سه محور اصلی پایدار نمی ماند و انسان در میان این محورها نسبت به دو مورد دیگر ارجحیت دارد.

وی با بیان اینکه در مباحث توسعه‌ای توجه به دو بحث تدوین و پیاده‌سازی بسیار اهمیت دارد، تصریح کرد: به طور معمول، برنامه‌های توسعه‌ای از بالا به پائین و از سوی برخی نخبگان و متخصصان پس از آمایش سرزمینی به نگارش در می آید که از لحاظ شکلی، محتوایی و علمی قابل دفاع هستند اما خروجی آن با واقعیت‌های جامعه همخوانی ندارد چرا که بخش پیاده‌سازی را نادیده گرفته‌اند.

لزوم مشارکت شهروندان برای پیاده‌سازی برنامه‌های توسعه محور

رئیس کارگروه تخصصی مدیریت دانش و توسعه رسانه‌ای اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران گفت: زمانی که مردم در نوشتن برنامه توسعه‌ای دخالتی نداشته باشند به مسیر و نحوه پیاده‌سازی آن نیز توجهی نمی کنند و این امر مشکل‌آفرین است.

عبدالهیان با بیان اینکه اگر شهروندان بخشی از راه‌حل نباشند طبیعتا در پیاده‌سازی آن نیز نقشی ایفا نمی‌کنند، گفت: در واقع باید برنامه توسعه با نظارت نخبگان، از پائین به بالا تدوین شود تا نسبت به اجرای آن نیز مشکل کمتری به وجود آید.

وی با اشاره به اینکه در کمیته تسهیلگران، افراد موثر هر شهرستان در آن حضور دارند و هر فردی با هر تفکر و دغدغه‌ای می‌تواند اظهار نظر کند و در پیاده‌سازی برنامه‌های توسعه‌ای سهیم باشد، اظهار کرد: حضور تمامی طیف‌ها با هر سلیقه و تفکری، تسهیلگران در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی، سیاسی و حضور تمامی موثرین شهرستانی بخشی از ویژگی های کمیته تسهیلگران توسعه است.

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با تاکید بر اینکه هدف نهایی از شکل‌گیری این کمیته جلب مشارکت تمامی شهروندان است، تصریح کرد: باید توجه کرد تا فرهنگ سازی و اعتمادسازی برای مشارکت مردم صورت نگیرد فرآیند پیاده‌سازی توسعه به وقوع نمی پیوندد.

پرهیز از تحت کنترل قرار گرفتن کمیته تسهیلگران شهرستانی

عبدالهیان با تاکید بر اینکه اعضای کمیته تسهیلگران توسعه شهرستانی نباید تحت کنترل هیچ فرد و گروهی باشد و فقط باید به افکار جمعی توجه کند، گفت: گروه همفکر و تائید کننده یکدیگر را شکل ندهید، بلکه گروه‌هایی شکل گیرد که با تفکرهای مختلف، نسبت به حل یک مسئله‌ای بسته چاره‌اندیشی به مسئولان ارائه دهد.

کمیته تسهیلگران شهرستانی به مثابه خیران فکری جامعه

مسعود فرجاد مسئول کمیته تسهیلگران توسعه شهرستانی کارگروه مدیریت دانش و توسعه‌رسانه‌ای اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران نیز در این جلسه با بیان اینکه اعضای کمیته تسهیلگران گلوگاه آئین نامه این کمیته را مطالعه و آن را بومی کنند، اظهار کرد: این کمیته به مانند خیران فکری می‌مانند که از درون آنها خیران مدرسه‌ساز و غیره خارج می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه کمیته تسهیلگران توسعه شهرستانی، بازوهای فکری مسئولان هستند، گفت: باید تلاش کنیم تا در تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری، اجرا و بهره‌برداری مشارکت صورت گیرد و این امر منجر به ماندگار شدن مسائل توسعه‌ای می شود.

لزوم ارائه گزارش عملکرد 100 روزه

محمدرضا تباکی فرماندار شهرستان گلوگاه در ابتدای این جلسه با اشاره به اینکه برخی از پروژه‌های گلوگاه که اجرای آن، مدت‌ها از آرزوهای مردم این شهرستان محسوب می‌شد طی دو سال اخیر، به سرانجام رسیده است، اظهار کرد: بر اساس دستور استاندار مازندران، مدیران شهرستان‌ها باید هر 100 روز عملکرد خود را به فرمانداری منعکس کنند تا به استانداری ارائه شود.

وی افزود: همچنین مدیران نسبت به تهیه مستندات عملکردی خود در این شهرستان آمادگی لازم را داشته باشند تا در بازرسی‌های به عمل آمده در روزهای آینده با مشکلی رو به رو نشوند.

لزوم همکاری ادارات با کمیته تسهیلگران توسعه گلوگاه

فرماندار گلوگاه در ادامه با اشاره به اینکه با توجه به آغاز فعالیت کمیته تسهیلگران توسعه شهرستان گلوگاه، مدیران این شهرستان در تمامی ادارات، همکاری‌های لازم با این کمیته را داشته باشند، خاطرنشان کرد: این کمیته در راستای کمک به ادارات و نهادهای این شهرستان در راه دستیابی به توسعه تشکیل شده است.

تباکی همچنین با بیان اینکه مجموعه نظام و به ویژه دولت خدمات مطلوبی را به مردم ارائه داده است، تصریح کرد: مدیران ارتباط با خبرنگاران را جدی بگیرند تا عملکرد دولت را به خوبی اطلاع رسانی کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه دستگاه‌های عامل، در ارائه تسهیلات معرفی شده از سوی دولت به منظور اشتغالزایی به صورت جدی ورود کنند، گفت: مسئولان نسبت به تخصیص اعتبار نیز به طور جدی ورود کنند تا اعتباری از این شهرستان برگشت نخورد.


انتهای پیام
 


نظر شما :