برگزاری نشست هماهنگی اجرای طرح «توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانواده» در جهاد دانشگاهی مازندران

۰۹ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۳:۳۵ کد : ۸۳۱۰ عمومی جهاد خبر تصویری
تعداد بازدید:۴۷۴
در جلسه‌ای با حضور رئیس جهاد دانشگاهی استان، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری و معاون اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، نشست مقدماتی برای اجرای طرح «توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانواده مبتنی بر بهره‌مندی از الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی» در مازندران برگزار شد.
برگزاری نشست هماهنگی اجرای طرح «توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانواده» در جهاد دانشگاهی مازندران

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران، واحد عبدالهیان، رییس جهاد دانشگاهی استان در این جلسه با بیان اینکه اجرای این طرح با رویکرد اشتغال برای بانوان سرپرست خانوار، ارزش بسیاری بالایی دارد، اظهار کرد: بیکاری یکی از معضلات اصلی جامعه بوده و ایجاد اشتغال به ویژه برای بانوان سرپرست خانوار که در کنار امورات مادری، معیشت خانواده را نیز تامین می‌کنند، ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه مقرر شده این طرح با رویکرد ایجاد اشتغال برای 6 هزار بانوی سرپرست خانوار در 23 استان کشور اجرایی شود، افزود: سهم استان مازندران در این طرح، ایجاد اشتغال برای 380 نفر است. 
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران تصریح کرد: در اجرای طرح اشتغالزایی برای زنان سرپرست خانوار برنامه‌هایی همچون؛ توان‌سنجی جمعیت هدف، شناسایی نیاز بازار کار در حوزه منابع انسانی، شناسایی زمینه‌های اشتغال متناسب با مزیت های نسبی استان، تهیه مستند علمی از فرصت‌ها و چالش‌ها و آموزش متقاضیان و تدوین برنامه اقدام عملیاتی، باید مورد توجه قرار گیرد.
سمیه قاسمی طوسی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مازندران نیز اجرای «توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانواده» را بسیار ارزشمند توصیف کرد و افزود: تاکنون برنامه‌ها و طرح‌های آموزشی بسیاری در این رابطه اجرایی شده اما بحث عملیاتی شدن این آموزش‌ها و ایجاد اشتغال پایدار برای بانوان سرپرست خانوار موضوع مهمی است که امید است در قالب این طرح اجرایی شود.

وی افزود: باید در کنار ارائه آموزش، توانمندسازی و هدایت، تسهیلاتی نیز در اختیار این بانوان قرار گیرد تا بتوانند به اشتغال پایدار دست یابند و استانداری تلاش خواهد کرد تا با کمک دیگر دستگاه‌های اجرایی این طرح را با قوت بیشتری اجرا کند.
 
قاسمی طوسی با بیان اینکه سهمیه استان مازندران در طرح توانمندسازی اشتغال اندک است، تصریح کرد: سهم مازندران در این طرح 380 نفر است ولی جمعیت بالقوه برای ورود به این طرح در استان بیش از 4 هزار نفر است.
وی با بیان اینکه، بازتاب اشتغالزایی در کمیته امداد و بهزیستی مازندران در برخی از موارد با چالش‌هایی همراه شده و موجب افزایش بدهکاران بانکی شده است، افزود: نگاه جنسیتی در حوزه اشتغال را باید حذف کنیم و ضمن معرفی شغل‌های متنوع، باید همه افرادی که متقاضی وام اشتغال بوده و از اهلیت کافی برخوردارند را حمایت و در راستای توانمند شدن آنها تلاش کنیم.
در ادامه رضا عبدی معاون اشتغال اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی، گفت: مبلغ 3 میلیارد تومان برای 6 هزار نفر در کشور اعتبار تعیین شده که سرانه هر کدام 500 هزار تومان است و ورود جهاد دانشگاهی در این فضای اعتباری نشان می‌دهد که این نهاد نگاه تسهیلات محور نداشته  و فرایندی عمل می‌کند.
وی افزود: مزیت استان مازندران را در سه رشته می توان معین کرد و  با ساز و کاری که جهاد دانشگاهی مشخص می‌کند باید در راستای رونق تولید گام برداریم.
عبدی تصریح کرد: یکی از شاخص‌های طرح توانمندسازی زنان خانه‌دار این است که بازار هدف ابتدا دیده شده و تولیدات انجام شده در این طرح مشکل عرضه نخواهند داشت. 
در ادامه رمضان مهدی زاده، مدیر تجاری‌سازی و اشتغال جهاد دانشگاهی مازندران، گفت: امیدواریم همان‌گونه که در سطح ملی به جهاد دانشگاهی اعتماد شد، ظرفیت جهاد دانشگاهی مازندران نیز به عنوان یک نهاد توسعه‌ای و اشتغال دیده شود.
وی با تاکید بر نقش جهاد دانشگاهی در ایجاد تعامل و هم‌افزایی بین دستگاه‌های مختلف، افزود: متاسفانه ما شاهد هستیم که شرایط حمایتی برای گیرندگان تسهیلات خوداشتغالزایی انجام نشده و برخی از تسهیلات اعطایی، آورده‌ای جز بدهکار شدن افراد نداشته است.
 مدیر اجرایی طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مازندران، بیان کرد: جهاد دانشگاهی در الگوی ایجاد کسب و کار انجام فعالیت‌هایی همچون؛ آموزش هدفمند، ارزیابی، رصد و پایش، اثربخشی، مستندسازی و ایجاد بانک اطلاعاتی، شبکه سازی، تسهیلگری، و جلوگیری از اتلاف منابع را بر عهده دارد.   
 وی با بیان این‌که جهاد دانشگاهی برای اجرای این طرح به کمک اداره کل تعاون و همچنین اداره کل امور بانوان استانداری نیاز دارد، گفت: این طرح با رویکرد اشتغال برای سرپرست خانوار اجرایی می‌شود و این قشر نیاز بسیاری به اشتغال دازند.


نظر شما :