در روز شهادت شهیده رقیه حسنزاده
اجرای طرح سریر با خوانش و نقد کتاب «چهل روز بعد»
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران دومین دوره طرح ملی باشگاههای مطالعه دانشجویان ایران(سریر) با محوریت زندگی شهدا با خوانش و نقد کتاب «چهل روز بعد» روایت زندگی شهیده رقیه حسنزاده، با حضور نویسنده کتاب، زکیه براری و منتقد ابراهیم باقری حمیدآبادی، امروز ۲۸ آبان ماه در پردیس فرهنگیان فاطمةالزهرای مازندران برگزار شد.
در این نشست، معصومه رضاییمنش، رئیس دانشگاه فرهنگیان فاطمةالزهرای مازندران، برگزاری کارگاه آموزش نویسندگی را یک اقدام عملی برای آشنایی بیشتر دانشجویان با مهارت نویسندگی دانست و اظهار کرد: این کارگاه با همکاری جهاددانشگاهی برگزار شده و امیدوارم سلسله مطالعات دانشجویان در این دانشگاه مستمر ادامه یابد.
وی با تسلیت ایام فاطمیه(س) برگزاری نقد و بازخوانی کتاب «چهل روز بعد» خاطرات شهیده رقیه حسنزاده که امروز نیز سالروز شهادت ایشان است به فال نیک گرفت و افزود: از دانشجویان تقاضا دارم در برنامهها و کارگاههای فرهنگی این دانشگاه شرکت فعال داشته باشند.
در ادامه این نشست سیده زینب تقوی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، گفت: طرح ملی باشگاههای مطالعه دانشجویان ایران (سریر) ویژه دانشجویان و با هدف ترویج فرهنگ کتاب و مطالعه، آشنایی و انس دانشجویان با کتاب، به اشتراکگذاشتن تجربههای کتابخوانی و تحقق نهضت کتابخوانی در دانشگاههای استان برگزار میشود.
تقوی تصریح کرد: این طرح با تشکیل باشگاههای کتاب در دانشگاهها و ایجاد حلقههای مطالعاتی متعدد حول موضوعات مختلف در درون هر باشگاه با مدیری طرح ملی باشگاههای مطالعه دانشجویان ایران (سریر) ویژه دانشجویان و با هدف ترویج فرهنگ کتاب و مطالعه، آشنایی و انس دانشجویان با کتاب، به اشتراکگذاشتن تجربههای کتابخوانی و تحقق نهضت کتابخوانی در دانشگاههای استان برگزار میشود.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی با بیان اینکه تا کنون سه حلقه مطالعاتی در زمینه مختلف راهاندازی شده است، افزود: این طرح با عنوان سریر در دانشگاه مازندران با عنوان حلقه مطالعاتی نوبل خوانی و در پردیس فرهنگیان حلقه مطالعاتی خاطره و زندگینامه شهدا راه اندازی شد.
تقوی از برگزاری مسابقات مناظرات دانشجویی و برنامه سدید (دفاع سه دقیقهای) نیز سخن گفت و اظهار کرد: در سال جاری استقبال دانشجویان از مسابقات مناظرات دانشجویی بسیار چشمگیر بوده است.
در ادامه این نشست زکیه براری نویسنده کتاب «چهل روز بعد» به تلاشهای خود در نوشتن این کتاب و مصاحبههایی که انجام داده است اشاره کرد و افزود: بنده داستان نویسی میکنم، اما این بار برشی از داستان زندگی بانویی را به نگارش درآوردم که بدون شک میتواند الگوی زن امروز باشد.
در ادامه ابراهیم باقری حمیدآبادی، منتقد کتابهای خاطرهنویسی به نقد و بررسی کتاب «چهل روز بعد» پرداخت.
وی رنگ جلد و طراحی آن را شایسته این کتاب ندانست و افزود: یکی از حقوق نویسنده نامگذاری بر روی کتاب است بنابر این نامی که نویسنده قرار بود بر این کتاب قرار دهد بهتر از نام فعلی است.
وی افزود: کتاب در ۹ بخش یا مصاحبه است، اما چه خوب بود هر یک از بخشها به یک بعد از زندگی این بانوی شهیده به صورت مصداقی اشاره میکرد.
باقری، مشکلات و مسائل و تنگناهای مالی، گفتگوهای عاشقانه همسرداری و واقعیتهای زندگی این شهیده را از موضوعاتی این کتاب دانست که میبایست در آن به صورت مصداقی پرداخته میشد.
وی افزود: مشکلات ویراستاری به نویسنده کمتر مربوط میشود و این کتاب از لحاظ ویراستاری نیازمند تصحیح است.
باقری گفت: این کتاب از لفظ ساده، روان و خوبی برخوردار است و نوشتاری بسیار با ارزشمند است بنده با قرائت کتاب گریستم و تشکر میکنم از چنین نویسندگانی که یاد و خاطره چنین شهدای گمنامی را زنده نگه میدارند.
باقری یک جلد از کتاب «چهل روز بعد» را که با حاشیه نویسی و تصحیح همراه بود برای چاپ دوم به نویسنده تقدیم کرد.
در ادامه نویسنده به جمعبندی و پاسخ به برخی نکات نقادی پرداخت و از بیان منتقد به جهت نقد و نظرات باارزش درباره این کتاب تشکر کرد.
این نشست با تقدیر از ابراهیم باقری حمیدآبادی، منتقد کتابهای خاطرهنویسی و زکیه براری نویسنده کتاب «چهل روز بعد» از سوی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی به پایان رسید.
لازم به ذکر است؛ شهید رقیه حسینزاده در ۱۴ آبان ۱۳۵۲ در روستای ولیجی محله نکا و در یک خانواده مذهبی و سنتی به دنیا آمد. شهید، دوران ابتدایی را در روستای همجوار بریجان و ادامه تحصیلاتش را در شهر نکا گذراند و قریب به ۲ سال، در حوزه علمیه خواهران بهشهر تحصیل کرد. وی در دوران دفاع مقدس ازدواج کرد. صاحب ۳ فرزند، دو دختر و یک پسر شد. سپس به همراه همسرش به مناطق جنگی رفت و زندگی مشترکشان را آنجا شروع کرد؛ تا این که در سال ۱۳۷۴ به تهران منتقل شد.
شهید رقیه حسینزاده، سفرهای متعددی به سوریه و کربلا و حج تمتع رفته و آنجا به همسفران خود تاکید میکرد که در دعاهایشان بخواهند که شهادت نصیبش شود. این شهید بزرگوار یک ماه قبل از شهادت، وقتی از لبنان به ایران آمد، قبل از بازگشت نذری کرد، ۱۲ مرتبه زیارت عاشورا و نماز خواند و از خدا طلب شهادت کرد. شهیده رقیه حسنزاده که همسرشان یک نظامی بود در ۲۸ آبان ۱۳۹۲ در چنین روزی به شهادت رسید.
نظر شما :