نیل به جایگاه رفیع علمی در جهاددانشگاهی با اقدامات ابتکاری و انحصاری محقق شده است

۰۷ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۵:۱۹ کد : ۷۳۸۴۰ تاپ خبر خبر تصویری
تعداد بازدید:۵۸
رئیس جهاد دانشگاهی واحد مازندران گفت: جهاددانشگاهی نهاد انقلابی است که نیل به جایگاه رفیع علمی در این نهاد با اقدامات ابتکاری و انحصاری محقق شده است.
نیل به جایگاه رفیع علمی در جهاددانشگاهی با اقدامات ابتکاری و انحصاری محقق شده است

نهاد جهاددانشگاهی، سابقه‌ای 44 ساله در رصد مسائل و چالش‌های کشور و حل آن با اعتماد به توان متخصصان داخلی و تولید فناوری‌های پیشرفته مورد نیاز دارد و امروز مردم ایران اسلامی، می‌توانند از دستاوردهای آن در حوزه‌های پزشکی، مهندسی و کشاورزی تا ارائه آموزش‌های تخصصی و اقدامات فرهنگی بهره‌مند شوند.
در پی فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) درتاریخ 23 خردادماه 1359 مبنی بر تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی، ستاد مزبور در جلسه مورخ 16 مردادماه 1359 به منظور تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی، جهاددانشگاهی را به عنوان یک نهاد انقلابی و برخاسته از انقلاب فرهنگی تاسیس کرد. 
پس از تبدیل این ستاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی، اساسنامه این نهاد در تاریخ 11 آذرماه 1365 مورد تجدیدنظر قرار گرفت و با حذف وظیفه مشارکت در اداره دانشگاه‌ها و تاکید بر انجام فعالیت‌های فرهنگی و تحقیقاتی به منظور اسلامی شدن دانشگاه‌ها به تصویب رسید.
در ادامه و بار دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنایت به شرایط جدید دانشگاه‌ها در تاریخ 22 آبان 69 مصوبه‌ای را به تصویب رساند که در آن جهاددانشگاهی به عنوان پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی، خدماتی کشور معرفی گردید. در این مصوبه 2 وظیفه انجام تحقیقات علمی و فعالیت‌های فرهنگی همچنان به عهده این نهاد است. 
بر مبنای این مصوبه اساسنامه جدید جهاددانشگاهی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. در این اساسنامه آمده که جهاددانشگاهی نهادی است عمومی و غیردولتی زیرنظر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دارای شخصیت مستقل و از لحاظ اداری، استخدامی و مالی تابع مقرراتی که در چارچوب اختیارات قانونی به تصویب هیات امنای جهاددانشگاهی می‌ر‌سد.
جهاد دانشگاهی واحد مازندران در یکسال گذشته
رئیس جهاد دانشگاهی واحد مازندران با بیان اینکه همگام با شکل‌گیری شورای عالی انقلاب فرهنگی در جهت تحقق اهداف انقلاب فرهنگی در سال 1359 در دانشگاه مازندران تشکیل شد، اظهار کرد: این واحد فعالیت‌های خود را در راستای سیاست‌های تدوین شده در شورای عالی انقلاب فرهنگی با مشارکت در مدیریت دانشگاه‌ها شروع و پس از بازنگری انجام شده در وظایف، این نهاد به عنوان پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی و خدماتی کشور به ارائه خدمت همت گمارد.
محمدرضا یوسفی‌مهر افزود: جهاددانشگاهی واحد مازندران هم اکنون با چهار معاونت فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و پشتیبانی مشغول فعالیت در سطح استان مازندران است.
وی با بیان اینکه راه‌اندازی مرکز آموزش کوتاه مدت تنکابن در غرب استان از اقدامات برجسته معاونت آموزشی جهاد است که فعالیت خود را از آذر ماه 1402 آغاز کرده است.
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به برگزاری آزمون‌های استخدامی کشوری و استانی از ابتدای سال 1402 تاکنون از دیگر اقدامات این معاونت است، تصریح کرد: در همین بازه زمانی مجموعا 9056 دانشجوی فراگیر در جهاددانشگاهی مشغول به تحصیل شده‌اند.
این مسئول تعداد داوطلبان جهت شرکت در آزمون استخدامی را 31 هزار و 444 نفر اعلام کرد و گفت: طرح سرباز مهارت از دیگر اقدامات معاونت آموزشی جهاددانشگاهی مازندران است.

یوسفی‌مهر با اشاره به فعالیت معاونت پژوهش جهاددانشگاهی مازندران با گسترده توصیف کردن فعالیت‌های این معاونت، یادآور شد: حوزه اقدامات پژوهشی در 4 حوزه تولید محصول، طرح‌های پژوهشی، انتشار و مشاوره مقالات و کشاورزی معرفی می‌شود.
وی اظهار کرد: گروه پژوهشی زیست فناوری تولید و فرآوری ریزجلبک در حوزه تولید توانسته با همکاری بخش خصوصی موفق به تولید 11 محصول فراسودمند با استفاده از ریزجلبک‌ها شود که یکی از نقاط قوت و بارز جهاددانشگاهی در کشور شناخته می‌شود.
رئیس جهاددانشگاهی مازندران با بیان اینکه در حوزه تجاری سازی محصول، سه سازمان بنیاد علوی، وزات علوم و آستان قدس رضوی جهت سرمایه گذاری تمایل به همکاری دارند، در خصوص طرح‌های پژوهشی این واحد گفت: ارسال طرح به ستاد فناوری ریاست جمهوری با عنوان «فرموله کردن غذای بچه تاس‌ماهی ایرانی با هدف بهبود عملکرد رشد و افزایش بازماندگی» از جمله طرح‌هایی است که اکنون در دست داوری قرار دارد.
این مسئول درباره طرح‌های در دست اقدام و پیگیری این واحد نیز خاطرنشان کرد: پیگیری راه اندازی تولید پایلوت کود زیستی با همکاری بخش خصوصی و پیگیری طرح توسعه زنجیره ارزش غذایی آبزیان با همکاری دانشگاه تربیت مدرس در حوزه اقتصاد دریا محور از جمله این طرح‌هاست.
وی با اشاره به اینکه در حوزه کشاورزی هم فعالیت‌های پژوهشی انجام شده است، اظهار کرد: کشت پاییزه گندم با وزن برداشت 100 تن، کشت کلزا با وزن برداشت 5 تن، سویا با وزن 3 تن و کشت بهاره برنج در مساحت 10 هکتار از جمله اقدامات معاونت پژوهش جهاددانشگاهی مازندران در زمینه کشاورزی است.
این مسئول اضافه کرد: اجرای طرح پژوهشی با هدف بهبود کمی و کیفی پرورش مرغ بومی آرین در کشور با همکاری مرکز تحقیقات علوم دامی کشور توسط جهاد دانشگاهی واحد مازندران در حال پیگیری است.
یوسفی‌مهر درباره بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف نیز تصریح کرد: تعداد 2100 قرارداد ذخیره سلول‌های بنیادی خون بند ناف از اردیبهشت سال 1402 تاکنون به انجام رسید.
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به فعالیت‌های معاونت فرهنگی در این نهاد انقلابی، یادآور شد: چاپ ۴۸ عنوان کتاب دانشگاهی و قهرمانی تیم شهید دیالمه متشکل از دانشگاه‌های سطح استان در یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی کشور، به عنوان فعالیت‌های شاخص بخش فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران است.
این مسئول برگزاری ۷۵ رویداد فرهنگی در دانشگاه‌های استان مازندران را از دیگر فعالیت‌های معاونت فرهنگی طی یکسال گذشته یاد کرد و گفت: مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) اجرای طرح پژوهشی احصاء تعیین‌کننده‌های آسیب‌های اجتماعی در استان و اجرای طرح پژوهشی تدوین اطلس فرهنگی و اجتماعی مازندران در این حوزه صورت پذیرفت.
وی با بیان اینکه دو خبرگزاری مطرح کشور«ایسنا» و «ایکنا» در زیرمجموعه معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: انتشار ۱۸۴۰ خبر قرآنی در خبرگزاری ایکنا مازندران و انتشار بیش از ۴۰۰۰ خبر در خبرگزاری ایسنا(دانشجویان ایران) در استان و همچنین کسب ۵ مقام برتر در جشنواره‌های رسانه‌ای ملی و منطقه‌ای توسط خبرنگاران ایسنا از جمله دستاوردهای این معاونت و واحد جهاد دانشگاهی استان است.
 

کلید واژه ها: شورای عالی انقلاب فرهنگی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد مازندران محمد رضا یوسفی مهر


( ۱ )

نظر شما :