کمیته تسهیلگران تدبیری برای تسهیل توسعه در مازندران
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران، نخستین اجلاس هم اندیشی هیئت ریسه تسهیلگران توسعه شهرستان های مازندران با حضور حسن حسن نژاد معاون سیاسی امنیتی استاندار، واحد عبدالهیان رئیس جهاد دانشگاهی مازندران فرمانداران برخی از شهرستانها و اعضای هیئت رئیسه تسهیلگران توسعه شهرستان های مازندران در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد.
لزوم بهره گیری از سرمایه های عمومی در تسهیلگران توسعه
حسین حسننژاد معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران نیز با اشاره به اینکه جدیترین مشکل استان، نحوه احصای مشکلات و اتخاذ راه حل است که در این زمینه نیاز شده از اندیشهها و نظرات نخبگان و مردمی که در جغرافیای این استان زندگی میکنند بهره گرفت، گفت: در این راستا نیاز است به محدودیتهای زمانی و مالی توجه شود.
وی با بیان اینکه باید فضایی فراهم کنیم که منابع موجود استان به نحوی تبدیل به سرمایه گذاری شود که زایش سرمایه داشته باشد، افزود: باید تلاش شود در جلب مشارکت مردم، از سرمایههای عمومی بهره گرفت تا به نتیجه قطعی دست یابیم.
در مسیر توسعه، مشاور استان باشیم نه مشاور شخص یا نهاد!
واحد عبدالهیان رئیس جهاد دانشگاهی و رئیس کارگروه مدیریت دانش و توسعه رسانهای اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران نیز در این نشست، اظهار کرد: در این کمیته کارفرما و مجری معنا ندارد و همه باید برای توسعه مازندران تلاش کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید با نهادسازی مناسب، برای توسعه این استان مشاور خوبی باشیم، تصریح کرد: زمانی این کار به نتیجه می رسد که به موضوع توسعه اعتقاد داشته باشیم و در غیر اینصورت به جایی نخواهیم رسید.
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با بیان اینکه مشاور شخص یا نهادی شدن اشتباه است و با یک تغییر، از اهداف اصلی خارج می شویم، خاطرنشان کرد: حضور در این فعالیت بدون چشمداشت و با ارزش است و باید تلاش شود تا با پیشنهاد مناسب، راهکار درست ارائه دهیم.
عبدالهیان با اشاره به اینکه اتاق فکر شان تسهیل تصمیم سازی و کمک به اجرا دارد، گفت: در کنار احصاء مشکلات، باید به پیادهسازی برنامههای صحیح دولتهای مستقر کمک کنیم و دلیلی برای تقابل و ورود به بخش های اختلافی نداریم.
وی با بیان اینکه ضرورت دارد در تسهیلگران توسعه شهرستانی، افراد، به دور از هر گونه گرایش و جناح سیاسی حضور پیدا کنند تا با جلب مشارکت مردم در فرآیند توسعه استان نقش آفرین باشند، اظهار کرد: باید فضایی فراهم کنیم که منابع موجود استان به نحوی تبدیل به سرمایه گذاری شود به نحوی که شهروندان از مزایای این سرمایه گذاری منتفع شوند.
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به پیشینه شکل گیری شرکت های تعاونی توسعه و عمران شهرستانی، افزود: ایجاد این شرکت ها از طریق تسهیل گران توسعه شهرستان ها ضمن اینکه شرایط عملی ورود به مباحث توسهه شهرستان ها را مهیا میکند سبب افزایش وزن تاثیر تسهیلگران توسعه شهرستان نیز خواهد شد.
عبدالهیان مازندران را پایلوت مناسبی جهت اجرای صد در صدی ایجاد شرکت های تعاونی توسعه و عمران شهرستانی برشمرد و گفت: دستیابی به این مهم جایگاه ملی قابل توجهی برای استان ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: ورود به فرایند ایجاد شرکتهای توسعه و عمران، راستی آزمائی میزان نفوذ و تاثیر تسهیلگران توسعه شهرستان ها است و از این منظر انتظار داریم در اجلاس آتی گزارش اقدام قابل توجهی ارائه شود.
کمیته تسهیلگران؛ بازوی توانمند مسئولان اجرایی
مسعود فرجاد عضو کارگروه مدیریت دانش و توسعه رسانه ای اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران نیز در این نشست، اظهار کرد: به دنبال آن هستیم تا هیئت رئیسه شهرستان ها به صورت فصلی برای هم اندیشی در مرکز استان حضور پیدا کنند.
وی با بیان اینکه اتاق فکر باید بتواند بازوی توانمندی برای مسئولان اجرایی استان و شهرستان باشد، تصریح کرد: این گروه نباید در تقابل و مخالفت با هیچ شخص یا نهادی باشد بلکه تعامل باید در سرلوحه کار قرار بگیرد.
عضو کارگروه مدیریت دانش و توسعه رسانه ای اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران افزود: در این کمیته ها به هیچ گرایشی توجه نمی شود و هر کسی با هر طرز تفکری می تواند عضو کمیته های تسهیلگران شهرستانی شوند و تنها خط قرمز این کمیته، مصلحت نظام و منافع کشور و مازندران است.
تولید فکر و خلاقیت در اتاق فکر مازندران
مازیار ایکانی نماینده اعضای هیئت رئیسه تسهیلگران توسعه شهرستان های نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن، رامسر نیز در این نشست، اظهار کرد: مطالب زیادی در حوزه اتاق فکر در بنیان فلسفی همچنین مباحثی در حوزه اجرا، هماهنگی های بین اتاق فکر و مجموعه اعضا در حوزه اجرا مطرح است.
وی با بیان اینکه با ابتکار استاندار سابق و به همت استاندار فعلی و پیگیری های اتاق فکر استان، کمیته های شهرستانها با همت و اهتمام ویژه فرمانداران تشکیل شد افزود: ضمانت اجرایی موضوع بسیاری مهمی است که در این حوزه مطرح هست.
رئیس کمیته تسهیلگران توسعه شهرستان چالوس با اشاره به اینکه کمیته تسهیلگران آنگونه که بایدو شاید به دل نمی نشیند تصریح کرد: کمیته تسهیلگران یک تقلیل جایگاه برای اعضا است و باید گفت تقلیل اتاق فکر و توسعه به کمیته تسهیلگران یک تقلیل نادرست است چرا که اتاق فکر فاقد ضمانت اجرایی و قانونی است در نتیجه اقدام تسهیلگرانه در این جایگاه متصور نیست.
ایکانی نام کمیته تسهیلگران را در شان اعضای هیئت علمی دانشگاهها و کسانی که در اتاق فکر هستند را ندانست و گفت: درخواست من این است که این اتاق هم در شهرستانها با نام همان اتاق توسعه باشد گرچه همه ما موظف به ایجاد کمیته های تسهیلگر شدیم اما اعتقاد من بر اینست که موجودیت اولیه اتاق فکر است تا تسهیلگر باشد.
وی ادامه داد: کارکرد اتاق فکر و توسعه این است که خلاقیت و ابتکاری را ایجاد کند که دولت مردان که صاحب قدرت و ساختار اداری مشروع هستند بتوانند این فضا را برای ارائه خدمات به مردم تسهیل کنند.
رئیس کمیته تسهیلگران شهرستان چالوس به بیان اینکه در جلسات متعددی که در غرب مازندران برگزار شد و مسائلی که مطرح بود سعی شد یک مدل و الگوی توسعه طرح شود یادآور شد: اعتقاد ما بر این است که در فضای فعلی جامعه با توجه به مشکلات عدیده ای از جمله گرانی، عدم اشتغال و تحریم های ظالمانه وجود دارد منجر به کاهش اعتماد عمومی مردم به دولت شده است بنابراین اگر قرار است تسهیلی انجام شود ابتدا باید از دولتمردان که صاحبان قدرت و نفوذ هستند آغاز شود.
توسعه در ادبیات امروز جهان جایی ندارد!
میرتبار نماینده اعضای هیئت رئیسه تسهیلگران توسعه شهرستان های بابل، آمل، محمودآباد، فریدونکنار و بابلسر نیز در این نشست، اظهار کرد: در موفقیت فعالیت این گروه، نیاز به جریان دو طرفه است.
وی با اشاره به اینکه باید دید تصمیم های گرفته شده در این گروه، چقدر می تواند مورد توجه مسئولان قرار بگیرد، گفت: تسهیلگری یک مفهوم مدرنی است که موجب می شود تمامی موانع پیش روی توسعه برداشته شود.
نماینده اعضای هیئت رئیسه تسهیلگران توسعه شهرستان های بابل، آمل، محمودآباد، فریدونکنار و بابلسر با بیان اینکه توسعه باید برای مردم که صاحبان اصلی آن هستند، شکل بگیرد، اظهار کرد: نگاه تمرکززدایی در کمیته تسهیلگران حاکم است و و این اجازه را می دهد که مردم برای توسعه، دست به کار شوند.
میرتبار با اشاره به اینکه امروز توسعه از ادبیات جهان خارج شده و همه به فکر توسعه پایدار هستند، تصریح کرد: توسعه بدون پایداری به ضد ارزش و مانعی برای توسعه تبدیل می شود، نکته مهم اینجا است که امروز کشور درگیر شبه توسعه شده و به پایداری در آن توجه نمی شود.
وی با بیان اینکه گاهی اوقات مسئولان در در پیشنهادهای توسعه محور، با عدم درک مفهوم رو به رو می شوند و اینجا است که این اتاق فکر می تواند کمک کار باشد، گفت: اگر این اتاق فکر به عنوان بازوان فکری و علمی برای تعیین شاخص های توسعه و ارزیابی پایداری آن ورود کند، می تواند بسیار ارزشمند باشد.
لزوم تغییر نام اتاق فکر توسعه و تعالی به اتاق فکر و عمل!
اولادی نماینده اعضای هیئت رئیسه کمیته های تسهیلگران توسعه شهرستان های سوادکوه، سواد کوه شمالی، قائمشهر، جویبار و سیمرغ نیز در این نشست، اظهار کرد: به نظر می رسید بهتر بود نام اتاق فکر توسعه و تعالی به اتاق فکر توسعه و عمل تبدیل می شد چرا که در این استان تفاهم نامه های زیادی وجود دارد اما به آن عمل نشده است.
وی با اشاره به اینکه از این نوع جلسات زیاد برگزار شده و نتیجه ای به دست نیامد، تصریح کرد: در برخی از مواقع موفقیت مقطعی به دست آمد اما در بسیاری از این جلسات، ناموفق بودیم و باید تلاش شود در این اتاق فکر که از سوی دانشگاه شکل گرفته است، دانشگاه آسیب نبیند.
فلوچارت کمیته توسعه و تعاون در مرکز استان
عباسی نماینده اعضای هیئت رئیسه تسهیلگران توسعه شهرستان های ساری، میاندورد، نکا، بهشهر و گلوگاه نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه در تسهیلگران همانند مجلس شورای اسلامی، عمل میکنیم، گفت:جمع آوری ایده و اعتبارسنجی آن در کمیسیون ها صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه موضوعات قابل بررسی در این گروه شامل چالش های جامعه، نیازمندی های طبیعی و ارتقای آن یا مواردی که از سوی فرماندار برای ارائه راهکار مناسب ارجاع می شود، است، گفت: بررسی ایده ها در کمیسیون تخصصی، ارجاع ایده های تایید شده کمیسیون به هیئت رئیسه، طرح ایده ها در صحن علنی جلسه کمیته، بررسی ایده ها در صحن و ارجاع ایده های تائید شده به مسئولان بخشی از فعالیت های این کمیته در شهرستان ساری است.
نماینده اعضای هیئت رئیسه تسهیلگران توسعه شهرستان های ساری، میاندورد، نکا، بهشهر و گلوگاه با اشاره به ویژگی های ایدههای قابل بحث در گروه، اظهار کرد: ایدهها باید بومی و منطقه ای باشد و یکی از مشکلات با چالش شهرستان ساری برطرف شود، همچنین ضمن اشاره به طرح های مشابه در داخل یا خارج کشور، مزیت های ایده یا طرح نسبت به طرح های مشابه چقدر است.
عباسی افزود: طرح توجهی مغایر با قوانین فرادستی نباشد، برنامه ریزی بازار، و مکانیزم اجرایی آن مشخص باشد و علاوه بر نوآورانه بودن، قدرت جذب سرمایه گذار و اشتغالزا نیز داشته باشد.
لزوم تلفیق سرمایههای اجتماعی، انسانی و مادی برای توسعه
رستم زاده تسهیلگر اقتصادی و جامعه شناسی نیز در این نشست با تاکید بر لزوم گفتوگوی دولت و حاکمیت با مردم و تلفیق مناسبی از سه سرمایه اجتماعی، انسانی و مادی، اظهار کرد: دولت یا حاکمیتی که نخواهد با جامعه گفتگو کند ضرر می کند و این امر باید در هر سه موضوع برقرار شود به طوری که این قدرت را به نفع توسعه پایدار کشور حرکت دهیم.
وی افزود: اگر حاکمیت، حوزه عمومی و بازار به صورت متقابل با هم گفتگو کنند، مشارکت در تصمیم سازی، تصمیم گیری، اجرا و بهره برداری صورت می پذیرد.
لزوم توجه به آمایش سرزمین در توسعه شهرستانها
ساداتی عضو تسهیلگران جویبار نیز در این جلسه با اشاره به اینکه اتاق فکر جایگاه و پست و مقام نیست و تنها باید به مسائل توسعه ای توجه شود، گفت: باید تلاش شود این کمیته حفظ و ماندگار شود.
وی با بیان اینکه باید به این سوال پاسخ داده شود که در تشکیل تسهیلگران احساس نیاز از مسئولان ارشد به سوی مردم بوده است یا برعکس، اظهار کرد: برای رسیدن به توسعه پایدار نیاز به برنامه ریزی است و این امر بدون آمایش سرزمینی به دست نمی آید.
کمیتهای که از هزار چاه نفت بالاتر است
فلاح عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گرگان و تسهیلگر حقوق شهروندی و سازمان های مردم نهاد، نیز در این نشست با اشاره به اینکه باید به کنار هم نشستن و حرف زدن با یکدیگر توجه ویژه شود، گفت: بسیاری از مشکلات امروز مانند تصادف و از بین رفتن انسانها، اعتیاد، بیکاری و غیره نتیجه عدم گفتوگو و بی توجهی به سازمان های مردمی است.
وی با بیان اینکه اگر وجدان پاک اجتماعی به ضد ادبیات "به من چه ربطی دارد" متهم شود، مشکلات زیادی ایجاد می کند، افزود: تشکیل و توجه به این کمیته در تمام شهرستان ها به عنوان یک نهاد مدنی که متعلق به کل مازندران است ارزش بالاتری از هزاران چاه های نفت دارد.
اتاق فکر درگیر ساختارگرایی نشود
محمدی مدیرکل حوزه استاندار مازندران نیز در این نشست با اشاره به اینکه شنیدن سخنان گروه های موافق و مخالف، یکی از بهترین نتایج اینگونه نشست ها است، گفت: برای رسیدن به توسعه باید به دو عامل منابع خوب و بهره بری بالا توجه ویژه شود و اگر در هر دو مشکلی وجود دارد، با تلفیق آن، بر مسائل غلبه کرد.
وی با تاکید بر اینکه اتاق فکر نباید خود را گرفتار ساختار و قید و بندهای دستگاه های اجرایی کند، تصریح کرد: تفکر باید متناسب با منابع، امکانات و قابلیت اجرایی شدن، پیاده شود تا مسائل عمده را حل کند.
رشد تدییر در تسهیلگران شهرستانی
احمدی فولادی تسهیلگر اجتماعی و مذهبی نیز در این نشست با اشاره به اینکه اتاق فکر را باید قدر بدانند و از آن استفاده بهینه کنند، گفت: جمع کردن نیروهای متخصص بسیار دشوار است و بر این اساس تدبیر هر روز در جامعه کمیابتر می شود و اتاق فکر می تواند این عنصر کمیاب را رشد بدهد.
وی با اشاره به اینکه هیچ ارزشی بالاتر از خدمت به مردم نیست و بارزترین انسان مخلص، خادم مردم است، تصریح کرد: باید در این کمیته تمامی سلایق به کار گرفته و انسانهای علاقه مند و متعهد وارد شوند.
انتهای پیام
نظر شما :