نشست فعالان پوشاک مازندران در اتاق بازرگانی استان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران، عبدالله مهاجر رئیس اتاق بازرگانی مازندران، امروز 14 دیماه 1401 در نشست هماندیشی فعالان و تولیدکنندگان پوشاک استان مازندران و انجمن صنایع نساجی استان که در اتاق بازرگانی استان برگزار شد، گفت: این نشست پیش جلسه برای هماهنگی جهت برگزاری نشست فعالان پوشاک با استاندار و دستگاههای دخیل در حوزه پوشاک است.
وی افزود: کشور ترکیه یک دانشگاهی را احداث کرده و دانشجویان از دوران تحصیلاتشان در کارخانهها به صورت عملی آموزش میبینند و امروز ۸۰ درصد تولید کننده پوشاک ترکیه از این افراد دانشگاهی هستند.
وی افزود: در هر بخشی که قاچاق را حذف کردیم فعال شدن بخشهایی از اقتصاد داخل را شاهد بودیم و امیدواریم قاچاق از حوزه پارچه رخت بر بندد.
وی از تلاشهای جهاد دانشگاهی و مدیرکل بانوان و خانواده استانداری مازندران به جهت برگزاری فنبازار پوشاک تقدیر کرد و برگزاری این فنبازار را در شناسایی استعدادهای حوزه طراحی استان مثبت ارزیابی کرد.
مهاجر حضور برخی از طراحان زبده را در نشست استانداری لازم دانست و افزود: باید دستگاههای دخیل، در نشست با استاندار حضور یابند و ضمن بیان ظرفیت استان در حوزه پوشاک، نیازهای این صنف هم مطالبه شود.
در این نشست درباره تأمین مواد اولیه، لزوم فروش محصولات تولیدی در استان، یافتن راهکاری تسهیلات ارزان، جلوگیری از قاچاق پارچه، عدم ثبات قیمت، بلوکه نمودن بخشی از تسهیلات از سوی بانکها، اختصاص یک نمایشگاه دائم فروش تولیدات خانگی، بهرهگیری از ظرفیت نمایشگاهی ایران در روسیه و کشورهای عربی، پیگیری بیمه طراحان، کاهش مالیات از تولیدکنندگان پوشاک و ... نکاتی مطرح و بحث و بررسی شد.
همچنین در ادامه فعالان درباره موضوعاتی همچون؛ مشکل نیروی کار، محدودیت بیمه فعالان پوشاک، نداشتن متولی مشخص و پیگیر، وجود بهره بانکی بالا، کاهش کیفیت پارچه ایرانی، لزوم اتصال فروشندگان پوشاک به تولیدکنندگان داخل شهرستان، لزوم کاهش توزیع پوشاک با برند خارجی در فروشگاههای غرب استان، نبود دوره تنفس برای دریافتکنندگان تسهیلات، قطع شدن بیمه کسانی که عضو هیات مدیره می شوند، مشکل فروش، عدم بهره گیری صحیح از هنرستانیها در بخش دختران، تامین 80 درصد از نیاز 400 هزاری دست کت و شلوار استان از خارج استان و نبود کارگروه مقتدر، به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در ادامه پیشرانهای مشاغل خانگی در حوزه پوشاک نیز به نکاتی همچون دستمزد پایین، مشکلات تامین مواد اولیه و فاقد صرفه اقتصادی، لزوم تشکیل شرکت تعاونی برای تهیه مواد اولیه، نداشتن نرخ واحد در استان و شهرستان، خارج شدن سفارشات مدارس از استان اشاره کردند.
در پایان دکتر رمضان مهدیزاده، مدیر تجاریسازی و فناوری جهاد دانشگاهی مازندران، گفت: جهاد دانشگاهی مازندران مجری طرح ملی توسعه مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و این نهاد با اقدامات مداخلاگرانه و توسعهای تلاش دارد تا موضوعات مزیتدار استان را به حرکت درآورد.
وی افزود: ایجاد تعاونی پشتیبان مشاغل خانگی و تلاش در جهت تعیین سقف و کف قیمت گذاری میتواند برای حوزه پوشاک مشاغل خانگی ثمربخش باشد.
مهدی زاده، گفت: نظرات بیان شده در قالب یک پیشنهاد با توافق اعضا، در نشستی با حضور استاندار و دستگاههای متولی و موثر در آینده نزدیک بررسی و مصوبه خواهد شد.
نظر شما :