برگزاری نشست هماندیشی «زنجیره ارزش پوشاک» در ساری
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران نشست هماندیشی با موضوع «زنجیره ارش پوشاک» عصر دیروز با حضور فعالان این عرصه و کاظمی مسئول هنرستانهای آموزش و پرورش مازندران با دبیری جهاد دانشگاهی در جشنواره «فن بازار» پوشاک مازندران، برگزار شد.
در این نشست، دکتر کاظمی مسئول هنرستانهای آموزش و پرورش مازندران، با بیان اینکه استان مازندران 356 هنرستان و 48 هزار هنرجو دارد، اظهار کرد: 4 هزار دانشآموز در زمینه پوشاک در حال تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه اولویت اصلی ما در هنرستانهای آموزش و پرورش شغل است نه رفتن به دانشگاه، افزود: طرح شریک مهارتی از مدارس و هنرستانهای فنی و حرفهای باید هر چه زودتر اجرایی شود تا تولیدکنندگان پوشاک استان بتوانند برای تامین نیروی انسانی خودشان از میان فارغالتحصیلان انتخاب کنند.
در ادامه مهندس میررمضان موسوی نایب رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع همگن و نساجی و پوشاک و چرم مازندران و مدیرعامل شرکت پوشاک آویشن، گفت: باید آموزش و پرورش دانشآموزان رشته خیاطی و دوخت و دوز را به محیط کار بیاورند تا آنها با فضای کسب و کار آشنا شوند.
وی با بیان اینکه ما باید تجربه خودمان را به نسل جدید انتقال دهیم، افزود: دیگران ما را یاد دادند و ما نیز خود تجربیاتی داریم و هنرمان باید انتقال این تجارب به آیندگاه باشد.
در ادامه مهندس عباس راعی، هیئت مدیره انجمن صنایع همگن و نساجی و پوشاک و چرم مازندران، گفت: اولین چیزی که هنرستانها در کنار درسشان باید به آنها آموزش داده شود این است که انها باید بدانند کجا باید به کار گرفته شوند.
وی با بیان اینکه باید دانشآموزان به دنبال شغل باشند نه میز، افزود: اکنون در شرکت تولیدی خود با کمبود نیروی انسانی مواجه هستم و ممکن است شرکت را به استانی دیگر انتقال دهم.
همچنین؛ مهندس محمودنیاخطیر مدیر عامل پوشاک فلامنت با اشاره به ضرورت آموزش عملیاتی دانشآموزان، اظهار کرد: نگاه دانشآموزان برای ورود به محیط کار باید از یک نگاه صرف مالی عبور کند و نگاه مهارتی و کسب تجربه در رفتارشان نهادینه شود.
در ادامه دکتر رمضان مهدیزاده، مدیر تجاریسازی و فناوری جهاد دانشگاهی مازندران، گفت: آینده نیروی مهارتی پوشاک یا در اختیار آموزش و پرورش است یا دانشگاه؛ متاسفانه متولیان پوشاک استان الاعات درستی از نیروی مهارتی آینده خود در مدارس و دانشگاه ندارند.
مهدیزاده، پیشنهاد داد: در آینده نزدیک با حضور کارشناسان فنی حرفهای دانشگاه و آموزش و پرورش راهکارهای ارتباط تنگاتنگ صنعت با مدارس و دانشگاه بررسی و در بستر واحدی تعریف و اجرایی شود.
وی افزود: جها دانشگاهی مازندران به عنوان یک نهاد توسعهای تلاش میکند با ایجاد همگرایی فعالین دخیل پوشاک، زنجیره ارزش صنعت پوشاک بتواند، تشکیلات واقعی خود را پیدا کند.
خانم فتحی، از فعالان عرصه پوشاک، نیز اظهار کرد: متاسفانه در آموزش و پرورش ما در رشتههای مختلف هنرستانی هدفگذاری نشده تا دانشاموز بداند مسیر خود را از کجا شروع و به کجا ختم کند.
در ادامه دفاعی، از کارشناسان هنرستانهای فنی و حرفهای آموزش و پرورش مازندران، گفت: تولیداتی که از کانال آموزش و پرورش فروخته میشود از مالیات معاف است و فعالیت اقتصادی دانشآموزان در آموزش و پرورش مشمول مسائل بیمهای و امور اقتصاد و دارایی نمیشود.
وی افزود: ما در آموزش و پرورش میخواهیم راسته دوزی را ترویج کنیم.
نظر شما :