در نشست تخصصی فعالین فرش دستبافت مطرح شد؛
لزوم ایجاد بانک جامع فعالین مازندرانی فرش دستباف
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران، در راستای توانمندسازی و شبکهسازی فعالین مشاغل خانگی در رسته فرش دستبافت نشست تخصصی فعالین این حوزه در ساری روز گذشته 14 شهریورماه در جهاد دانشگاهی، برگزار و در این نشست نسبت به ایجاد بانک جامع فعالین استان تاکید شد.
در این جلسه که با حضور مهدیزاده مدیر اشتغال و تجاری سازی جهاددانشگاهی مازندران به همراه دکتر اکبرتبار و مهندس مهدیزاده دو تن از مشاورین جهاددانشگاهی در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با پیشرانها و پشتیبانهای فرش دستبافت، تابلو فرش و دستبافتهای اداری برگزار شد به چالشها و موانع این حوزه پرداخته شد.
در این نشست با تاکید بر اینکه فرش مازندران میتواند به عنوان برند شناخته شود ولی به دلیل عدم شناخت تاجران تولیدکنندگان به مشکل فروش برخوردهاند، چالشهای این حوزه را عدم وجود اتحاد بین فعالین و بافندگان در استان عنوان شد.
پیشرانهای این حوزه عدم آگاهی مناسب بافندگان فرش از فرایندهای تولید فرش و همچنین روند کارشناسی بیمه تامین اجتماعی در بیمه کردن افراد را از چالشهای عمده فرش استان دانسته که موجب شده آنان عمدتاً برای خودشان ببافند و رویکرد بازار را در نظر نداشته باشند.
پیشرانهای فرش استان از هم اندیشی و استفاده از تجربیات یک دیگر برای تامین مواد اولیه مانند کورت و ابریشم استقبال کرده و با تاکید بر استفاده از نقشه مناسب آن را رقیب بافت قم دانستهاند.
در این نشست پیشنهاد برگزاری رویدادهای اختصاصی فرش که موجب معرفی فرش استان به تاجران و برندهای معتبر کشوری گردد نیز از پیشنهادهای فعالین این حوزه بوده که با اتصال به بازارهای جهانی تقویت صنعت فرش استان صورت پذیرد.
با پیشنهاد مشاورین ایجاد تعاونی پیشرانهای فرش مازندران نیز مورد استقبال فعالین قرار گرفت تا با ارتباط و هماهنگی ضمن تولید محتوی و گزارشهای خبری، اطلاع رسانی مناسب در این حوزه انجام شود و این تعاونی با برگزاری جلسات با مدیران عالی استانی در زمینه رفع مشکلات و معضلات فعالین حوزه فرش قدم بردارند.
در این نشست پیشرانهای فرش استان ضمن تاکید بر اینکه فعالیت اقتصادی فرش میبایست بر اساس فروش تضمینی مبتنی بر قرارداد باشد درباره مشکلات بیمه تامین اجتماعی نیز بیمه عشایر روستایی را راه جایگزین مناسب دانستند.
این نشست موجب تعامل و همکاری پیش از تشکیل تعانی فرش استان شد و تعاونی فرش بابل آمادگی خود را برای تامین ابریشم مورد نیاز فعالین استان عنوان کرد و پیشران برند فرش عرفان در ساری نیز آمادگی سفارش فرش به تعداد بالا همراه با تامین مواد اولیه را مطرح کردند.
این نشست با پیشنهاد دریافت اطلاعات کامل و دستهبندی آنها در حوزههای فرش دستبافت و تابلو فرش از فعالین این حوزه جهت همکاری و ایجاد بانک جامع فعالین استان خاتمه یافت.
نظر شما :