جهاددانشگاهی زیست بوم نوآوریِ نخبگان ایران/

برگزاری چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی/این نهاد زیست‌بوم رشد و نِمو نخبگان نوآور می‌شود

۰۵ مرداد ۱۴۰۱ | ۰۸:۲۳ کد : ۴۶۸۱۷ عمومی جهاد خبر تصویری
تعداد بازدید:۱۱۰
رییس جهاددانشگاهی در چهل و دومین سالگرد تشکیل این نهاد با تبریک این روز بیان کرد: زمانی که در مورد جهاددانشگاهی حرف می‌زنیم باید بتوانیم در این سازمان نظامی را برپا کنیم که بتواند یک زیست بوم و محلی باشد برای زندگی، رشد و نمو تمام نخبگانی که به کشور علاقه دارند.
برگزاری چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی/این نهاد زیست‌بوم رشد و نِمو نخبگان نوآور می‌شود

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، مراسم گرامیداشت چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی و تقدیر از جهادگران نمونه این نهاد با حضور دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی رییس جهاددانشگاهی، معاونان این نهاد و روسای واحدهای سازمانی صبح امروز سه شنبه 4 مردادماه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی رییس جهاددانشگاهی در این مراسم با بیان اینکه امسال به دلیل قرار گرفتن 16 مرداد ماه در دهه اول ماه محرم و تقارن آن با روز تاسوعای حسینی(ع)، این مراسم زودتر از موعد مقرر برگزار شد، ضمن تبریک سالروز تشکیل جهاددانشگاهی گفت: پس از انقلاب اسلامی، کارِ گروهی در حوزه علم توسط جهاددانشگاهی معنا گرفت‌. این نهاد توانسته است الگوی مناسب در حوزه فناوری، نوآوری و اندیشه باشد. این نهاد به نحوی عمل کرده است که یک الگوی مناسب در حوزه علم نافع باشد.

وی با بیان این که در سال‌های اولیه انقلاب، جهاددانشگاهی با موقعیت‌شناسی به موقع نیازها را شناسایی و برای رفع آنها اقدام می‌کرد و به الگوی علمی و کاربردی نافع برای کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان تبدیل شد، اظهار کرد: سوال مهمی که باید همیشه به آن توجه داشته باشیم این است که حرکت جهاددانشگاهی و این کلمه چه تفاوت محتوایی و فرهنگی با سایر حرکت‌ها دارد. بنابراین اگر به این سوال درست جواب ندهیم بعضاً اشکالات هویتی پیدا می‌کنیم و اگر تفاوت هویتی جهاددانشگاهی را درست نشناسیم با سایر نهادهایی که مأموریت‌های مشترکی با ما دارند ممکن است دچار موازی کاری شویم.

رییس جهاددانشگاهی با تاکید بر این که در جهاددانشگاهی دو کلمه مفهوم جهاد و مفهوم دانشگاه را پررنگ کرده‌ایم، به تشریح ویژگی‌های کار جهادی پرداخت و گفت: جهاددانشگاهی سه ویژگی شاخص دارد. هر حرکتی جهاد نیست. به هر تلاشی جهاد نمی‌گویند؛ کار جهادی خستگی ناپذیر و پر تلاش است. ویژگی دیگر از خودگذشتگی و ایثار داشتن است. حرکت پر تلاش خستگی ناپذیری که برای خود انجام می‌دهیم جهاد نیست بلکه حرکت پر تلاش خستگی ناپذیری که با ایثار انجام می دهیم جهاد است. در جهاددانشگاهی باید ایثار به شکل جدی دیده شده باشد. اینکه در کلام می‌گوییم کسی که برای خانواده تلاش می‌کند مثل مجاهدت در راه خداست به همین معناست.

دکتر دهقانی‌فیروزآبادی ویژگی دیگر جهاددانشگاهی که رهبر معظم انقلاب نیز بدان اشاره و تأکید دارند را اینگونه تحلیل کرد و گفت: جهاد فقط در برابر یک دشمن و مانع معنا پیدا می‌کند. جایی که پول، کار، رفاه و... وجود دارد جهاد معنا ندارد. اگر قرار است کار جهادی کنیم، قطعاً پر از سختی، گرفتاری و درد و رنج است، اما نتیجه این است که یک کار بزرگ به مردم تحویل داده شود. اگر این سه ویژگی در کنار حرکت به خاطر خدا صورت گیرد، که جامعه نیز اکنون به شدت به آن نیاز دارد، اتفاق‌های مبارکی رخ خواهد داد. توجه به این موضوع باید مورد توجه من، معاونان و سایر جهادگران قرار گیرد. هنگامی که رضای خدا مورد توجه باشد، تحمل سختی‌ها سهل می‌شود.

وی تصریح کرد: توجه به خدا کمک ‌می‌کند در اقدامات مختلف موفق باشیم. حرکت برای خدا بسیار ساده است و حتی آسان‌تر از کار برای هر بشری است؛ جهادگر نمونه، جهادگری است که در تلاشگری از همه پیش است، در کار ایثارگرانه و از خودگذشتگی، کار برای خدا و در مبارزه کردن برای رسیدن به اهداف و برداشتن موانع از همه جلوتر است. اگر هرکدام از جهادگران به این موارد توجه کنند، جهادگر برتر می‌شوند. من دست چنین افرادی را می‌بوسم.

رییس جهاددانشگاهی به مساله دانشگاهی بودن جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: در انقلاب مفاهیمی از جهاد گسترش پیدا کرد. برای مثال جهاد سازندگی، جهاد کشاورزی و... . یکی از مقدس‌ترین مفاهیمی که همیشه مورد توجه رهبر انقلاب بوده و به طور خاص حمایت شده جهادانشگاهی است.

وی ادامه داد: در اینکه مفهوم دانشگاه را به مفهوم جهاد وصل کنیم، دانشگاه صرفا یک مکان فیزیکی و آموزشی نیست بلکه دانشگاه به عنوان هویت علم، فرهنگ، نوآوری و خدمات جدید و زیست بوم نخبگان کشور مطرح است؛ بنابراین وقتی در مورد جهاددانشگاهی حرف می‌زنیم باید بتوانیم در این سازمان و سیستم نظامی را برپا کنیم که بتواند یک زیست بوم و محلی برای زندگی و رشد و نمو تمام نخبگانی که به کشور علاقه دارند، باشد؛ نخبگانی که حاضرند با حرکت خستگی ناپذیر و جهادی و مبارزه با دشمن در مسیر خدا به رشد کشور کمک کنند.

دکتر دهقانی فیروزآبادی اظهار کرد: شرایط باید به نحوی باشد که حضور افتخاری، عضویت، مهمان شدن در جهاددانشگاهی برای اهالی دانشگاه‌های ایران و نخبگان کشورهای دیگر یک آرزو باشد.

 

منتظر طرح‌های پیشنهادی در تدوین برنامه هفتم توسعه جهاددانشگاهی هستیم

دکتر عیسی علیزاده معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی در ادامه این مراسم با اشاره به این که یکی از سنت‌های حسنه‌ای که مرداد‌ماه هر سال در جهاددانشگاهی انجام می‌شود، انتخاب و معرفی جهادگران نمونه است، گفت: امسال نیز از مجموع ۲۸۴ نفری که از سوی واحدهای مختلف جهاددانشگاهی معرفی شدند، 38 نفر به عنوان جهادگر برتر انتخاب شدند. البته از تمامی افرادی که شایستگی حضور در لیست جهادگران نمونه را دارند اما به دلیل محدودیت‌ها امکان انتخاب آنها فراهم نشد، پوزش می‌طلبیم.

معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی در ادامه با اشاره به اینکه در حال تدوین برنامه هفتم توسعه جهاددانشگاهی هستیم، گفت: متناسب با دولت سیزدهم برنامه ششم را طراحی کرده‌ایم و از واحدهای جهاددانشگاهی خواسته شده در مورد اهداف فرابخشی، برنامه‌ها و ... پیشنهادها و طرح‌های خود را اعلام کنند. تاکنون بخشی از پیشنهادها دریافت شده و همکاران جهاد تا پایان مردادماه فرصت دارند برنامه‌ها و نظرات خود را اعلام کنند.


معرفی جهادگران نمونه
 

در پایان مراسم جهادگران نمونه معرفی و تقدیر شدند.


نقش آفرینی جهاددانشگاهی به عنوان متولی نظام نوآوری در کشور

گفتنی است همزمان با برگزاری مراسم چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، گردهمایی رواسای واحدهای سازمانی این نهاد نیز با حضور رییس، معاونان و روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

دکتر دهقانی فیروزآبادی در این مراسم از جهاددانشگاهی به عنوان یک گفتمان نام برد که باید به عنوان متولی نظام نوآوری در کشور نقش آفرینی کند.

رییس جهاددانشگاهی در ادامه این گردهمایی به آسیب شناسی فعالیت‌های این نهاد پرداخت و برخی از روسای واحدهای سازمانی نیز دیدگاه‌های خود در ین رابطه بیان کردند.

 


نظر شما :