در دومین نشست کمیته تسهیلگران توسعه قائمشهر مطرح شد

بهره‌گیری از افکار گروه‌های مردم نهاد برای توسعه قائمشهر

۰۸ دی ۱۳۹۷ | ۱۳:۱۱ کد : ۴۳۰۲ خبر تصویری
تعداد بازدید:۴۲۱
در دومین جلسه کمیته تسهیلگران توسعه پایدار قائمشهر بر استفاده از فکر گروه های مردم نهاد برای توسعه این شهرستان تاکید شد.
بهره‌گیری از افکار گروه‌های مردم نهاد برای توسعه قائمشهر

به گزارش روابط عمومی جهاد دانسگاهی مازندران، واحد عبدالهیان رئیس جهاد دانشگاهی مازندران ششم دی ماه در دومین جلسه کمیته تسهیلگران توسعه پایدار شهرستان قائمشهر که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد با اشاره به اینکه به واسطه محدودیت های دولتی و ساختاری ، در بحث اجرایی با چالش هایی مواجه هستیم و امکان بهره گیری از همه ظرفیت ها و افکار فراهم نیست، گفت: با توجه به اینکه اتاق فکر ساختار رسمی ندارد میتواند بدون محدودیت نسبت به دعوت افراد و گروه های مختلف با هر نوع نگرشی اقدام نماید و قادر شود با جمع آوری حداکثری همه واقعیت ها، در خدمت تصمیم سازی درست، قرار گیرد. 

رئیس کارگروه مدیریت دانش و توسعه رسانه ای اتاق فکر توسعه مازندران با بیان اینکه حضور تعدادی از نخبگان و موثرین در این کارگروه  با ارائه  نظریات مختلف بسیار پر فایده خواهد بود، خاطرنشان کرد: دعوت به مشارکت های مردمی سیاست ملی بوده و سازمان ملی توسعه لاجرم در آینده نزدیک بر بستر غیر دولتی شکل خواهد گرفت. 

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با تاکید بر اینکه ایجاد سازمان یا نهاد ملی توسعه تنها راه برون رفت از شرایط موجود و فعال کردن سرمایه های شهروندان در مسیر توسعه کشور است، تاکید کرد : شرط تضمین این مهم این است که بستری برای فعالیت های اقتصادی  همه شهروندان و بهره‌مندی اقتصادی آنها را فراهم می کند. 

عبدالهیان با اشاره به اینکه برای موفقیت کمیته تسهیل گران توسعه شهرستان قائمشهر باید به صورت پروژه‌ای روی یک موضوع خاص در جلسات حرکت کنیم،گفت: در این کارگروه ها صرفا به دنبال جلب مشارکت نخبه ها نیستیم، بلکه موثرین بواسطه جایگاه بهتری که در جلب مشارکت عمومی در توسعه دارند، مدنظر خواهند بود. 

*حضور کاربلدان در کمیته تسهلیگران 

مسعود فرجاد مسئول تشکیل کمیته تسهیلگران توسعه شهرستانی کارگروه مدیریت دانش اتاق فکر توسعه مازندران،در این جلسهبا اشاره به اینکه آیین نامه های مربوط به کمیته ها مصوب و تعیین شده است، خاطرنشان کرد: فعالان، اساتید و مؤثرین شهرستان در این کمیته حضورخواهند داشت. 

وی با اشاره به اینکه دغدغه ها در این جلسات باید دسته‌بندی  و مشخص شود، تصریح کرد: وظیفه هیئت رئیسه هماهنگی ها، دسته بندی مشکلات و ارائه راهکارها بر حسب اولویت است تا در کارگروه مطرح شود. 

فرجاد همچنین گفت: کاربلدان باید در این جلسه حضور داشته باشند و هیچ منعی برای حضور و به کارگیری اعضا وجود ندارد. 

* نخستین اقدام کمیته تسهیلگران می تواند در حوزه پسماند کلید بخورد 

شهابی یکی از اعضای کمیته نیز در ارائه پیشنهادی اظهارکرد: با حمایت شهردار و شورای شهر، نخستین اقدام می تواند در حوزه پسماند کلید بخورد، باید مکانی در اختیار قرار بگیرد تا کانون سلامت محله احداث و کارگروه های مردم نهاد و در آن عضو باشد. 

وی همچنین ادامه داد: محل کمیته مردم نهاد می‌تواند در خانه بهداشت روستاها و یا غیره باشد. 

شهابی افزود: همچنین این کمیته می تواند تا ۵۰ عضو صاحب نظر داشته باشد تا پیشنهادات متعددی در این جلسه ها مطرح شود. 

* طرح‌های کاربردی باید در کمیته تسهیلگران مطرح شود 

اولادی کارشناس گردشگرینیز در این جلسه با اشاره به اینکه جلسات با طرح‌های کاربردی باید رخ دهد، گفت:فکر کردن در این جلسات نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. 

وی ادامه داد: طرح ارائه شده در این کمیته توسط اعضا باید بررسی شده و سپس هر یک از اعضا نظرها و  پیشنهادات خود را در امتداد این طرح‌های ارائه دهند سپس اعضای جلسه هفته آینده آن را مجددا به کمیته ارائه کنند. 

این عضو کمیته با اشاره به اینکه در این کمیته می‌توان از افراد بیشتری  که صاحب نظر هستند دعوت شده تا خروجی جلسات و موفقیت‌آمیزتر باشد، یادآور شد: باید توجه شود کهبحث های مطرح شده در کمیته نباید از مسیر اصلی منحرف شود تا به اهداف توسعه پایدار دست پیدا کنیم. 

*لزوم استفاده از استعداد مردم در کمیته‌ها 

فلاح کارشناسعلوم سیاسی و عضو این کارگروه نیز در ادامه گفت: تجهیزات و عوامل مناسب برای پیشبرد پروژه ها باید در کارگروه مشخص شود. 

وی با تاکید بر اینکه سازمان های مردم نهاد شهرها باید فعال شوند، افزود: دولت به دلیل مشکلات مختلف نمی تواند متقبل پیشبرد طرح ها شود پس برای اصلاح و توسعه باید از پایین به بالا و از خود مردم شروع کنیم. 

این عضو کمیته با اشاره به اینکه باید از استعداد مردم در کمیته ها استفاده شود، گفت: هنر این است که چه استعدادهایی در  کمیته به کار گیری می شود تا روش  ها موثر واقع شود. 

* موضوع زباله، پسماند و اشتغال در صدر مسائل کمیته تسهلگران قرار بگیرد 

مهدی محمدی فرماندار قائمشهر نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه مشکلات شهرستان در حوزه پسماند، اشتغال و گردشگری مورد بررسی قرار می‌گیرد، اظهارکرد: در این راستا به طور نمونه از تعدادی مدیران در این کمیته دعوت می‌شود تا در حوزه پسماند کمک کار باشند. 

وی با اشاره به اینکه فرمانداران و مسئولان مطابق قانون حق گرفتن مشاور را ندارند اما می‌توانیم از این کمیته به عنوان تسهیل گرو یا دستیار یادکنیم، یادآور شد: باید موضوع زباله، پسماند و اشتغالدر قائمشهر به ترتیب مورد بررسی قرار گیرد. 

فرماندار قائمشهر تصریح کرد: این کمیته باید فارغ از نگاه ها و جناح‌های سیاسی باشد تا بتوانیم طرح های ارائه شدهدر آن را به نتیجه برسانیم. 

محمدی گفت: اعضای کمیته باید بر حسب توانایی خود در حوزه های مختلف قرار گرفته و به ارئه راهکار بپردازند. 

وی افزود به عنوان مثال کشت زعفران و مارچوبه دررامسر انجام می‌شود، این یک قابلیت است و می‌توان مشابه این کشت ها را در شهرستان قائمشهر نیز اجرا کرد تا یک بخش از دغدغه اشتغال محقق شود. 

در ادامه فقیه عضو هیات علمی دانشگاه با تاکید بر اینکه باید تعریف درستی از اتاق فکر توسعه و تعالی شکل بگیرد، افزود: محصول و خروجی اتاق فکر نیز باید به روشنی تعریف و ارایه شود. 

وی با اشاره به تجربیات جلب مشارکت شهروندان در پروژه های اقتصادی و ترویجی که در نقاط روستایی قائم‌شهر اجرا نموده است، گفت: تضمین منافع اقتصادی جامعه هدف و جلب اطمینان آنها بهترین سرمایه در مسیر توسعه است. 

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران مازندران، در پایان این جلسه حسین زاده، کامیاب، شهابی، معینی و  ابراهیمی به طور موقت به عنوان هیئت رئیسه کمیته تسهیلگران توسعه شهرستانی قائم‌شهر انتخاب شدند. 


انتهای پیام


نظر شما :