فرهنگ گفتگو در کلاس‌های درس دانشگاه نهادینه شود

۰۹ آذر ۱۴۰۰ | ۱۱:۵۱ کد : ۳۸۵۲۷ خبر تصویری فرهنگی
تعداد بازدید:۲۱۵
معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه مازندران، گفت: باید فرهنگ گفتگو را در کلاس‌های درس نهادینه کنیم تا دانشجویان در موضوعات مختلف درس به مباحثه بپردازند.
فرهنگ گفتگو در کلاس‌های درس دانشگاه نهادینه شود

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران، علی اکبر ایزدی فرد، معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه مازندران، عصر دیروز هشتم آذرماه در اختتامیه دهمین دوره مرحله استانی مسابقات ملی مناظرات دانشجویی مازندران که در دانشگاه مازندران برگزار شد، گفت: قرآن کریم در آیه 125 سوره مبارکه نحل می‌فرماید:‌‌ «ادْعُ إِلَى سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّکَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنْ ضَلَّ عَنْ سَبِیلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِینَ؛ با حکمت و اندرز نیکو به راه پروردگارت دعوت کن و با آنان به [شیوه‏ اى] که نیکوتر است مجادله نماى در حقیقت پروردگار تو به [حال] کسى که از راه او منحرف شده داناتر و او به [حال] راه‏یافتگان [نیز] داناتر است.» و همچنین در آیه 46 سوره مبارکه عنکبوت، آمده است: «وَلَا تُجَادِلُوا أَهْلَ الْکِتَابِ إِلَّا بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ إِلَّا الَّذِینَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ وَقُولُوا آمَنَّا بِالَّذِی أُنْزِلَ إِلَیْنَا وَأُنْزِلَ إِلَیْکُمْ وَإِلَهُنَا وَإِلَهُکُمْ وَاحِدٌ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ؛ با اهل کتاب جز به روشی که از همه نیکوتر است مجادله نکنید، مگر کسانی که از آنها مرتکب ظلم و ستم شدند، و به آنها بگوئید ما به تمام آنچه از سوی خدا بر ما و شما نازل شده ایمان داریم، معبود ما و شما یکی است و در برابر او تسلیم هستیم.»

وی افزود: منظور «وَلَا تُجَادِلُوا أَهْلَ الْکِتَابِ» مجادله بین‌المللی است؛ وقتی آیات الهی را بررسی می‌کنیم وجود واژه‌هایی از مشتقات «قول»، و «سمع» نشان می‌دهد خدای ما خدای گفتگو است.

ایزدی فرد، تصریح کرد: گفتگو خدا با فرشتگان، و با ابلیس از جمله موضوعاتی است که در قرآن آمده و نشان می‌دهد که باید در گفتگو سعه صدر داشت و با منطق جواب بدهیم.

وی با بیان اینکه شیطان مظهر و نماد توهم، قیاس باطل و تخیل است، افزود: اگر کسی منطقی سخن نگوید باید با او از روی منطق سخن گفت تا حقایق بر یکدیگر روشن شود و « وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ» روش مناظره را بیان می‌کند و هدف گفت‌وگو رسیدن به حقیقت است.

معاون دانشگاه مازندران، اظهار کرد: ما فرزند دلیل هستیم، در مناظره هر کسی باید عقاید و نطرات خود را بگوید و اینکه قرآن کریم قبل از مجادله از حکمت و موعظه سخن گفته است گویای این است که مجادله باید بر اساس مطالعه و تحقیقات باشد.

وی با استناد به آیات فوق، گفت: در تفسیر احسن مفسرین گفته‌اند: به‌کارگیری الفاظ مودبانه همراه با احترام، داشتن فصاحت در گفتار و بلاغت در محتوا، خوب سخن گفتن و  نیز سخن خوب گفتن از این آیات استنباط می‌شود.

معاون دانشگاه مازندران، با بیان اینکه، جدال احسن با روش خوب و اخلاق‌مدارانه همراه با پذیرش نظر مخالف و داشتن سعه صدر مورد تأیید اسلام است، گفت: در مناظره نیت فرد خیر بوده و راه مناظره اندیشه ورزی و خردورزی است و نباید گرفتار توهمات و تخیلات شویم در گفتگو با دیگران باید بنا را بر پذیرش حق بگذاریم و عناد نداشته باشیم.

وی ادامه داد: ما در گفتگو به دنبال حق و حقیقت هستیم و مناظره حس پژوهشگری، پرسشگری را ترغیب می‌کند و قدرت سخنوری و فن بیان فرد را ارتقا می‌دهد.
 
ایزدی فرد با بیان اینکه مناظره و گفتگو، مباحث علمی را ملکه ذهن می‌کند، تأکید کرد: ما در میان دانشگاهیان باید فرهنگ گفتگو را در کلاس‌های درس نهادینه کنیم تا  دانشجویان در موضوعات مختلف درس به مباحثه بپردازند.

 

کلیدواژه‌ها: مسابقات مناظرات دانشجویی دانشگاه مازندران جهاد دانشگاهی مازندران دکتر ایزدی فرد معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه مازندران اختتامیه مسابقات


نظر شما :