در بازدید رئیس جهاد دانشگاهی و معاون شیلات مازندران مطرح شد؛
نتایج موفقیتآمیز طرح مشترک شیلات و جهاد دانشگاهی مازندران در پرورش ماهیان خاویاری
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران، با حضور مهندس محمد رضا شافعیان، رئیس جهاد دانشگاهی مازندران و مهدی عباس زاده، جانشین مدیرکل شیلات از پروژه مشترک استفاده از ریز جلبک اسپیرولینا در تغذیه بچه ماهیان خاویاری بازدید شد.
مهندس محمد رضا شافعیان، گفت: استفاده از ریز جلبک اسپیرولینا در تغذیه بچه ماهیان خاویاری در مرکز بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری شهید رجایی، بر اساس طرح مشترکی بود که میان این نهاد و اداره کل شیلات صورت گرفت.
وی افزود: میزان تلفات در بچه ماهی خاویاری بسیار بالا است و برای رفع این چالش از ریزجلبک اسپرولینا استفاده شد.
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران، اظهار کرد: نتایج اولیه مرکز بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری شهید رجایی مازندران از تغذیه بچه ماهی خاویاری از ریز جلبک اسپیرولینا، موفقیت آمیز بود و نشان میدهد؛ میزان تلفات به اندازه زیادی کاهش یافته و مقرر شد این روند در سالهای آینده برای تولید بچه ماهی خاویاری ادامه یابد.
دکتر مهدی عباس زاده، جانشین مدیرکل شیلات مازندران در این بازدید، گفت: این طرح در قالب یک تفاهمنامه میان مهندس شافعیان رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با دکتر حسن اسحاقی، مدیر کل شیلات استان منعقد شده است.
وی افزود: همواره به دنبال ارتباط با بخشهای تحقیقاتی و دانشگاهی مازندران است تا مشکلی از موانع موجود در این بخش در سطح استان را برطرف کند.
معاون آبزیپروری ادارهکل شیلات مازندران پروژه استفاده از ریز جلبک اسپیرولینا در تغذیه بچه ماهیان خاویاری از سوی ادارهکل شیلات و جهاد دانشگاهی مازندران، به دنبال رفع یکی از بزرگترین مشکلات این صعنت در این استان است.
وی با بیان اینکه یکی از معضلات پرورش ماهیان خاویاری تلفات زیادی است که در مراحل اولیه زندگی در گذار تغذیه ی از جیره زنده و تر به جیره خشک اتفاق میافتد و در مزارع پرورش این چالش زیاد دیده می شود، گفت: در این پروژه، در مرحله اولیه، پس از تغذیه زنده و گذار به جیره خشک از میکروجلبک اسپرولینا استفاده شده است و با توجه به اثراتی که در گوارش و جذب نهایی این محصول در ماهیان خاویاری می گذارد، کاهش تلفات و افزایش ماندگاری بچه ماهیان خاویاری مورد انتظار است.
معاون آبزیپروری ادارهکل شیلات مازندران ادامه داد: در مراحل اولیه تغذیه ای ماهیان خاویاری، سیستم گوارش و آنزیمهای گوارشی ماهی در یک تغییرات جیره غذایی، به خوبی عمل نمی کند چرا که از غذای طبیعی به غذای دستی می رویم و آنزیم های گوارشی بخواهد این موضوع را بپذیرد تلفاتی ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه به هر راهکاری که باعث کاهش تلفات ماهیان خاویاری در مراحل اولیه رشد شود، نتیجهای مثبت خواهد بود و سبب افزایش بهره وری می شود، اظهار کرد: این میکروجلبک ها به شرایط بهبود عملکرد گوارش ماهی کمک می کند تا مقاومت آنها افزایش یابد.
معاون آبزیپروری ادارهکل شیلات مازندران با اشاره به اینکه بر اساس تفاهمنامه منعقد شده با جهاد دانشگاهی، به دنبال استفاده متقابل از ظرفیتهای یکدیگر هستیم، تصریح کرد: این طرح از سوی جهاد دانشگاهی ارائه شده و در مرکز بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری شهید رجایی با در اختیار گذاشتن بچه ماهی از سوی ادارهکل شیلات به مرحله اجرا درآمد.
وی ادامه داد: استفاده از میکروجلبک اسپرولینا در چند مزرعه گرمابی اداره کل شیلات به صورت پایلوت و یکی از مزارع موجود در جهاد دانشگاهی نیز در حال اجرا است و باید دید چه نتیجهای خواهد داشت.
معاون آبزیپروری ادارهکل شیلات مازندران با اشاره به اینکه در این پروژه اختلاف معناداری در ماندگاری این بچه ماهیان خاویاری و افزایش رشد دیده شده است، گفت: ماهیان خاویاری یک گونه با ارزش محسوب میشود که در حال انقراض است و هرچه بتوانیم بهره وری را افزایش دهیم کمک فراوانی به تکثیر این ماهیان کردهایم.
دکتر فاطمه قلیزاده، پژوهشگر و عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران، به همراه برخی از کارشناسان اداره کل شیلات مازندران در این بازدید حضور داشتند.
نظر شما :