اجرای طرح ملی «پایلوت سبزی و صیفی از بذور تولید داخل» در مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی مازندران

۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۱:۲۵ کد : ۱۷۲۹۲ تاپ خبر عمومی جهاد خبر تصویری
تعداد بازدید:۵۶۰
سرپرست معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی مازندران از آغاز اجرای طرح ملی «پایلوت سبزی و صیفی با استفاده از بذور تولید داخل» در مجتمع تحقیقاتی، تولیدی و گردشگری سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاددانشگاهی مازندران خبر داد.
اجرای طرح ملی «پایلوت سبزی و صیفی از بذور تولید داخل» در مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی مازندران

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران، هادی ابراهیمی، سرپرست معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران، اظهار کرد: طرح ملی «پایلوت سبزی و صیفی از بذور تولید داخل» در راستای برنامه‌ریزی حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران و با هدف ایجاد بانک نشا سبزی و صیفی در مجتمع تحقیقاتی تولیدی و گردشگری سپهبد  شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه، این طرح با استفاده از بذور تولید داخلی به اجرا درمی‌آید، افزود: با مذاکرات و مکاتباتی که از سوی جهاد دانشگاهی با مدیران ارشد سازمان جهاد کشاورزی مازندران انجام شد اجرای این طرح ملی به جهاددانشگاهی پیشنهاد و مورد موافقت این نهاد قرار گرفت.

ابراهیمی با بیان اینکه، اجرای این طرح در مساحت یک هکتار از برنامه‌های جهاد دانشگاهی مازندران است، تصریح کرد: این طرح  با هدف ایجاد بانک نشای سبزی و صیفی‌جات، آسان کردن عملیات کشت، کاهش هزینه‌های تولید، افزایش سطح زیر کشت و کاهش هزینه های بذر و به منظور  تولید انواع مختلف صیفی‌جات و سبزی‌ به اجرا درمی‌آید.

وی ادامه داد: ضرورت توجه به امنیت غذایی و عدم وابستگی به واردات بذور سبزی و صیفی و اقدام به تولید داخل در زمان اعمال تحریم‌های ظالمانه از دیگر اهداف پایلوت این طرح ملی است.


ابراهیمی اظهار کرد: در این طرح پنج رقم فلفل و چهار رقم بادمجان کشت می‌شود و امکان بازدید برای کشاورزان منطقه فراهم است.
در ادامه کریمی، مدیر اجرایی مجتمع تحقیقاتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران، اظهار کرد: در حوزه کشاورزی که از حوزه‌های استراتژیک سایت محسوب می‌شود سعی شده با همکاری سازمان‌های ذی‌صلاح نسبت به رفع موانع و مشکلات استان اقدام شود.

وی ادامه داد: جهت ایجاد تنوع کشت در سایت مذکور مطابق با ظرفیت موجود و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی نسبت به کشت و تولید انواع محصولات سبزی و صیفی اقدام شد که می‌تواند در گسترش این نوع از محصولات در منطقه تاثیر مثبت داشته باشد. 

در ادامه مدیر اجرایی مجتمع تحقیقاتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران، گفت: شرایط مطلوب ایران به سبب وجود تنوع گیاهی در بسیاری از گونه‌های سبزی و صیفی ایجاب می‌کند جهت بهره‌مندی هرچه بیشتر، اقدام به توسعه روش‌های متنوع اصلاح کشت کنیم.
وی افزود: عدم تداوم تحقیقات سبزی و صیفی در حوزه  کشاورزی سبب عدم تولید صیفی و سبزی مناسب در کشور شده که در این میان توجه به روش‌های نوین جهت کشت ارقام گیاهی می‌تواند به امنیت غذایی در کشور کمک کند.
کریمی بیان کرد:  طرح پایلوت کشت سبزی و صیفی در راستای  ارائه تنوع کشت در زمین‌های کشاورزی در نظر گرفته شده و امید است با کسب نتایج مطلوب از این تحقیق نسبت به گسترش آن در منطقه اقدام کنیم.

کریمی اظهار کرد: تمامی فعالیت‌های سایت تحقیقاتی که به نام شهید قاسم سلیمانی مزین شده با هدف جهش تولید در استان و همکاری با سازمان‌های مرتبط با فعالیت‌های کاری استان بوده و امیدواریم در آینده نزدیک با تشکیل کارگروه‌های تخصصی در حوزه‌های مورد نیاز استان، نسبت به انجام تحقیقات علمی و نیز رفع موانع و مشکلات موجود در استان اقدامات شایسته‌ای در جهت توسعه استان انجام دهیم.
 

کلیدواژه‌ها: کشت سیفی جات مجتمع تحقیقاتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران چپکرود جویبار ماهیان خاویار گردشگری مزرعه جهاد کشاورزی


( ۱ )

نظر شما :