آمادگی جهاد دانشگاهی در انتقال دانش تولید جلبک به بخش خصوصی
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران، واحد عبدالهیان، رئیس جهاد دانشگاهی مازندران، عصر دیروز یکم بهمنماه در مراسم رونمایی از یادمان نامگذاری به نام شهید سردار سپهبد قاسم سلیمانی و افتتاح پایلوت تکثیر و پرورش جلبک اسپیرولینا که در مجتمع تحقیقاتی تولیدی شهید سردارسپهبد قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران در چپکرود جویبار برگزار شد، گفت: شهادت این سردار، از آنجا که به آرزویش دست یافت و شهادتش هیمنه دشمن را شکست، جای تبریک دارد اما فقدان این شهید مقاومت، غم بزرگی است که شایسته است به همه آزادگان عالم، یاران و مردم ایران، تسلیت گفت.
وی افزود: سردار سلیمانی شخصیتی است که خود اسطوره بود و بیشک در ذهن همه ایرانیان و آزادیخواهان جهان به عنوان اسطوره ایثار و شجاعت و مقاومت باقی خواهد ماند.
عبدالهیان ضمن تبریک چهل و یکمین سالگرد جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: نامگذاری و احداث یادمان شهید سردار سپهبد قاسم سلیمانی در مجموعه سایت تحقیقاتی چپکرود جویبار جهاد دانشگاهی، به معنای اعتقاد واقعی و عملی جهادگران دانشگاهی به سیره این شهید بزرگوار است.
وی ادامه داد: سردار سلیمانی آئینه تمامنمای یک ایرانیان، فداکار، شجاع، صدیق و مسلمان است که همزاد پنداری همگانی را سبب شده است و هر ایرانی و شخص آزادهای بخشی از خود را در وجود این شهید احساس میکند و افراد به میزان همزاد پنداری که با این شخصیت دارند دلیلی برای دوست داشتن پیدا میکنند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، عامل عزت و پیشرفت ایران در همه عرصهها مدیریت جهادی و اعتقاد به اصل«ما میتوانیم» است، افزود: با توجه به تأکید رهبری مبنی بر «دفاع ابدی از نظریه نظام انقلابی» به نظر میرسد، در شرایط حال کشور، تحقق بخشیدن به این مهم و پیادهسازی مدیریت جهادی و انقلابی ماندن نهادهای انقلابی از جمله جهاد دانشگاهی، جز با کار و تلاش میسر نمیشود.
عبدالهیان اظهار کرد: با توجه به ضرورت کار و تلاش هدفمند و اقتصادی با بهرهگیری از ظرفیتهای پیش رو در راستای هنر تولید، ایجاد انعطاف سازمانی در نهاد انقلابی جهاد دانشگاهی و ورود به عرصههایی که جزو مزایایی نسبی و رقابتی استان و تصریح شده در اسناد بالا دستی توسعه نیز است، اهمیت و ارجحیت دارند.
پیگیری 5 طرح پایلوت در مجتمع تحقیقاتی و تولیدی شهید سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران
وی افزود: با توجه به اهمیت نوآوری و خلاقیت در بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در راستای هنر کسب و کارهای دانشبنیان و ارائه الگوهای عملی و پیادهسازی شده به سرمایهگذار بخش خصوصی و بخشهای عمومی و تعاونی، جهاد دانشگاهی را بر آن داشت که تعریف و اجرای پایلوتهای علمی اقتصادی را مد نظر قرار دهد. و در این راستا پایلوت نیمه صنعتی تولید جلبک، پایلوت گردشگری مزرعه، پایلوت طرح تلفیقی پرورش ماهیان خاویاری، پایلوت کشت در اسانسگیری گل نرگس، پایلوت مزرعه غاز مولد را تعریف و عملیاتی کرده است.
وی افزود: دو مورد از پایلوتهای این مجتمع به صورت 100 درصد پیادهسازی شدند که یکی از این پایلوتها تولید نیمه صنعتی جلبک اسپیرولینا است که تولید آزمایشی سه ماهه خود را طی کرده است که امروز به صورت رسمی افتتاح میشود.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی بیان کرد: تولید جلبک اسپیرولینا که به کمک پژوهشگران پرتلاش جهاد دانشگاهی بعد از سه سال پژوهش و مطالعات آزمایشگاهی صورت گرفت موجب شد تا به دو دستاورد مهم یکی دانش بهینهسازی کشت در شرایط و ابعاد متفاوت و دیگری دانش مهندسی محیط کشت و ساخت استخرهای کشت و پرورش جلبک با پوشش ثابت است، دست یابند.
وی با بیان اینکه سایت پایلوت نیمه صنعتی تکثیر و کشت جلبک اسپیرولینای چپکرود جهاد دانشگاهی در نوع خود در کشور بینظیر است، ادامه داد: مرکز استانداردی با این ویژگی در کشور نیست و اغلب مصرفکنندگان تلاش دارند از مسیر واردات نیازشان را برآورده سازند.
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران، با اشاره به وارداتی بودن جلبک اسپیرولینا و گستره وسیع استفاده از این محصول و نیز تولید محصولات ثانویه در این حوزه، گفت: اکنون که جهاد دانشگاهی توانسته است دانش فنی راهاندازی پایلوت تولید نیمه صنعتی جلبک را به صورت 100 درصد با اتکا به توان داخلی انجام دهد؛ آمادگی اجرای سایتهای جدید و راهاندازی فاز صنعتی تولید جلبک را دارد.
وی تأکید کرد: از طرفی با توجه به شرایط نامناسب کشور و تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی که البته می تواند به نوعی شرایطی را برای جهش ملی ایجاد کند هم افزایی در جهت افزایش تولید ملی اهمیت فراوان دارد. لذا جهاد دانشگاهی اعلام آمادگی میکند که بدون هیچ گونه محدودیتی تمام تجربه خود را در اختیار بخشهای مختلف از جمله بخش خصوصی قرار دهد.
رئیس جهاد دانشگای مازندران، بیان کرد: اطمینان دارم همچنان که فرزندان این مرز و بوم در برخی از عرصههای نظامی و امنیتی مباحث هستهای و مطالعات پزشکی و سلولهای بنیادی گام هایی را برداشته که سرامدی کشور را در عرصههای بینالمللی در پی داشته است میتوانیم با تمرکز بر سایر وجوه با استفاده از پتانسیل داخلی همین سرآمدی را در همه عرصه ها به دست آوریم.
نظر شما :