توسعه واقعی اشتغال باید مبتنی بر پژوهش باشد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران، واحد عبدالهیان در گفتوگو با رادیو پیام مازندران به مناسبت هفته پژوهش با بیان اینکه کاربست پژوهش به عنوان ضرورتی مهم در جهاد دانشگاهی است، اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که جهاد دانشگاهی همچنان که در رسالتش تعریف شده است کاربست پژوهش را باید مورد توجه قرار دهد.
وی تصریح کرد: سعی کردیم فعالیتی که در جهاد دانشگاهی انجام میگیرد با توجه به کاربست پژوهشی انجام شود.
رییس جهاد دانشگاهی مازندران راه اندازی پایلوت خط تولید نیمه صنعتی جلبک اسپیرولینا را از پروژههای شاخص جهاد دانشگاهی دانست و گفت: خوشبختانه با توجه به راه اندازی موفق خط تولید مذکور، حدود سه ماه از تولید آزمایشی محصول در این استان میگذرد که برای اولین بار در کشور در حال اجرا است. وی با برشمردن کاربردهای جلبک اسپیرولینا در صنایع مختلف گفت: این محصول میتواند در تامین سلامت غذایی به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد و از آن در صنایع بهداشتی و تأمین مواد اولیه استفاده کرد.
عبدالهیان با اشاره به اینکه مازندران از مزیتهای خوبی مثل کوه، آبندان، جنگل و دریا برخوردار است، خاطرنشان کرد: اجرای گردشگری مزرعه برای اولین بار در جویبار به صورت پایلوت در حال اجرا بوده که با بهره گیری از ظرفیت وجود اببندانها که مزیت نسبی مازندران است، در حال پیاده سازی است.
وی حفظ کاربری اراضی کشاورزی را یکی از دغدغههای مدیران و سیاستگذاران کشور دانست و افزود: هدف از ایجاد گردشگری مزرعه حفظ اراضی کشاورزی برای کشاورزان مازندران است چراکه کشاورزان علاوه بر درآمد تولید محصول خود میتوانند از درآمدهای گردشگری مزرعه هم بهرهمند شوند.
وجود 1200 آبندان مستعد گردشگری در مازندران
رییس جهاد دانشگاهی مازندران با بیان اینکه بیش از هزار و ۲۰۰ آبندان در استان وجود دارد که بسیاری از آنها برای گردشگری مزرعه قابلیت دارد و میتواند آسیبهای گردشگری امروزی را کاهش دهند، تصریح کرد: پیادهسازی المانهای مربوط به گردشگری مزرعه میتواند درآمدهای قابل توجهی برای مردم ایجاد کند و رونق اشتغال در صنعت گردشگری را در پی داشته باشد.
عبدالهیان یادآور شد: این امر نیازمند تقویت ارتباط بین مراکز علمی آموزشی و صنایع مربوطه است اما متاسفانه این ارتباط فراهم نبوده و صنعت و دانشگاه دچار یک بیگانگی هستند.
پرورش آبزیان از اقدامات مهم جهاد دانشگاهی مازندران است
هادی ابراهیمی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران در ادامه این گفتوگو اظهار کرد: گروه پژوهشی زیست فناوری و تولید فناوری ریز جلبکها از ساختار مصوب جهاد دانشگاهی این استان بوده که رایزنیهای خوبی در این مورد انجام شده است.
وی افزود: این فناوری هم بحث انسانی و هم در بحث دام و طیور مورد استفاده قرار میگیرد و پرورش ماهیان زینتی هم در دستور کار جهاد دانشگاهی مازندران قرار دارد که آن هم به تولید نیمه صنعتی رسیده است.
معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران افزود در آیندهای نزدیک مطالعات و پژوهش های کاربردی در موضوع پرورش ماهیان خاویاری نیز در دستور کار است.
ابراهیمی یادآور شد: اجرای طرح بانک خون رویان، کشت برنج، کشت گندم، کشت کلزا، پرورش گل نرگس، عصاره و اسانسگیری از دیگر فعالیتهای جهاد دانشگاهی مازندران است.
نظر شما :