از یادمان سردار ملی تا افتتاح نخستین سایت نیمه‌صنعتی جلبک اسپیرولینا در ایران

۰۲ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۷:۳۳ کد : ۱۵۳۹۸ تاپ خبر عمومی جهاد خبر تصویری
تعداد بازدید:۵۵۶
سی‌وهشتمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی مازندران با رونمایی و آغاز به‌کار رسمی ۲ پروژه به‌عنوان پایلوت کشوری همراه بود؛ رونمایی از یادمان سپهبد شهید قاسم سلیمانی و نامگذاری مجتمع تحقیقاتی تولیدی جهاد دانشگاهی استان به نام ایشان و همچنین افتتاح رسمی نخستین سایت نیمه‌صنعتی جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس و مزرعه غاز مولد
از یادمان سردار ملی تا افتتاح نخستین سایت نیمه‌صنعتی جلبک اسپیرولینا در ایران

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران،  به نقل از سایت آوای خزر بعد از ظهر دیروز اول بهمن‌ماه در هوایی سرد اما لطیف، راهی جویبار - پایتخت کشتی ایران شدیم، به مقصد که رسیدیم انتظار داشتیم با فاصله اندکی برنامه آغاز شود؛ دیروز سی و هشتمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی مازندران بود و به همین مناسبت، افتتاح رسمی دو پروژه مهم به همراه رونمایی از یک یادمان بزرگ، در این نهاد صورت گرفت.

محل برگزاری مراسم در روستای «پطرود» بخش گیلخواران شهرستان جویبار بود، منطقه‌ای که حالا بیشتر به‌نام پایگاه جهادی و جهاد دانشگاهی می‌شناسند، 80 هکتار است، مکانی که با علم و تخصص و فعالیت جهادی با پروژه‌های خود، در سطح کشور سرو صدایی به‌پا کرده است.

 گرچه مراسم با دعوت از استاندار بود اما او بنا به دلایلی حضور نیافت و حتی یکی از معاونانش هم فرصت نکرد که به نمایندگی در مراسم شرکت کند... فرماندار جویبار اما آمد.... با حضور سردار بابایی فرمانده سپاه کربلا، مراسم رنگ و روی دیگری گرفت.

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با خیرمقدم به حضار، شهادت سردار سلیمانی را تبریک و تسلیت گفت، اشاره‌ای هم به سانحه هوایی و حوادث کرمان داشت و این وقایع را نیز به بازماندگان تسلیت گفت.

واحد عبداللهیان، در بخش دوم سخنان خود، یکی از برنامه‎های امروز را رونمایی از یادمان سپهبد شهید سلیمانی در مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی مازندران و نام‌گذاری مجتمع به نام ایشان اعلام کرد و گفت: انقلابی‌بودن و انقلابی ماندن جز با کار و تلاش و ورود به عرصه‌های جهادی امکانپذیر نیست.

این مسئول در ادامه سخنان خود گریزی به 5 پروژه در مجتمع جهاد دانشگاهی مازندران زد و گفت: این مجموعه افتخار دارد که پایلوت گردشگری مزرعه، طرح تلفیقی پرورش ماهیان خاویاری، پایلوت کشت و اسانس‌گیری گل نرگس، مزرعه غاز مولد و همچنین پایلوت نیمه‌صنعتی تکثیر و پرورش ریزجلبک "اسپیرولینا"ست.

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران اختصاصاً درباره پروژه تکثیر و  پروژه با صرف 5 میلیارد ریال ساخته شده و پس از یک دوره کامل تولید آزمایشی افتتاح شده است، گفت: قریب به سه سال پژوهش و مطالعات آزمایشگاهی در تولید محصول صورت گرفته است.

از یادمان سردار ملی تا افتتاح نخستین سایت نیمه‌صنعتی جلبک

وی ادامه داد: در این پروژه دو دستاورد مهم به همت پژوهشگران و اعضای پرتلاش و جهادگر جهاد دانشگاهی حاصل شده است؛ یکی در بخش مطالعات و تولید، بهینه‌سازی کشت و مهارت تکثیر در شرایط متفاوت، و دیگری در بخش مهندسی و بهینه‌سازی محیط کشت و ساخت استخرهایی با پوشش ثابت حاصل شده است.

عبداللهیان گفت: بخش عمده‌ای از جلبک اسپیرولینا وارداتی‌ست اما در مجتمع جهاد دانشگاهی فرصتی برای تولید این محصول فراهم آمده است و این مجموعه اعلام می‌کند که به‌عنوان دارنده نخستین و بهترین مرکز تولید جلبک اسپیرولینا، آمادگی ایجاد سایت‌های جدید را دارد و تمام تجربیات خود را در اختیار بخش خصوصی قرار می‌دهد.

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با بیان اینکه پروژه تکثیر و پرورش جلبک اسپیرولینا در این استان، نمونه‌ای در کشور ندارد و تمام موارد آن مطابق با استانداردهای روز است، اظهار می ‌دارد که با عنایت به ضرورت کشور به رونق تولید، بدون هیچ محدودیتی این دانش را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهیم.

تبریک برای یک نام‌گذاری

رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های مازندران نیز با حضور در این مراسم، اشاره‌ای به شهادت سردار قاسم سلیمانی داشت و درباره ساده‌زیستی و مبارزه و جهاد او سخنانی ایراد کرد.

حجت‌الاسلام محمد رحیمیان افزود: سپهبد سلیمانی فردی بود که تمام ژنرال‌های دنیا در برابر عظمت او حرفی برای گفتن نداشتند، او دل در جای دیگری داشت و مبارزه راهی برای رسیدن به هدفش یعنی رسیدن به خدا بود و پاداش عملکرد خود را از خدا گرفت؛ آن شهادت عارفانه و آن تشییع باشکوه که جهان را خیره کرد.

از یادمان سردار ملی تا افتتاح نخستین سایت نیمه‌صنعتی جلبک

وی با اشاره به نام‌گذاری مجتمع جهاد دانشگاهی مازندران به نام شهید سلیمانی، اظهار داشت: این مرکز، یک پایگاه جهادی شبانه‌روزی و الگویی برای مبارزه علمی با دشمن باشد و بیش از پیش در فعالیت‌های خود موفق عمل کند.

رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های مازندران در پایان گفت: برای جهاد دانشگاهی مازندران چه افتخاری بالاتر از اینکه فعالیت‌های آن در مکانی باشد که مزین به نام سردار اسلام، متفکر و مجاهد بزرگ و متخلق به اخلاق و کرامت انسانی‌ست.
قولی که عملی شد
بخشدار جوان گیلخواران که در جریان فعالیت‌های جهاد دانشگاهی مازندران است، ضمن اشاره به تحریم‌های ظالمانه دشمنان و نیازی مبرمی که به دانش و تکنولوژی‌های روز داریم، افزود: جهاد دانشگاهی کارهای مهم و قابل رقابتی را انجام داده است و برخی دیگر را نیز در حال تکمیل دارد که نیاز به پشتیبانی و حمایت دارد.
محمدحسین فقیه علی‌آبادی گفت: آقای عبداللهیان از همان روزهای آغازین فعالیت خود در مجتمع جهاد دانشگاهی، نوید تولید این محصول استراتژیک(جلبک اسپیرولینا) را دادند و به قول خود عمل کردند که جای تقدیر از مجموعه به‌ویژه محققان و کارشناسان دارد.

از یادمان سردار ملی تا افتتاح نخستین سایت نیمه‌صنعتی جلبک

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه فاصله صنعت و دانشگاه باید کم شود و این غفلت باید از بین برود، اظهار داشت: اگر ایران بخواهد در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد؛ باید مبتنی بر دانش باشد غفلت امروز، بسیار آسیب‌زاست.

بخشدار گیلخواران در پایان سخنان خود، نامگذاری مجتمع جهاد دانشگاهی به‌نام سردار سلیمانی را انتخاب مناسبی برای این مجموعه دانست.

ایران؛ کشوری با سرمایه‌های عظیم 

فرمانده سپاه کربلا با گرامیداشت یاد و نام شهدای اسلام از آغاز تاکنون، شهادت سردار دل‌ها را نیز تبریک و تسلیت گفت و اعلام کرد که راه سردار سلیمانی، پُر رهرو است و دشمن هم خوب می‌داند با این اقدامات کورکورانه، نه‌تنها جمهوری اسلامی ایران هرگز از مسیر خود عقب‌نشینی نمی‌کند بلکه محکم‌تر از گذشته راه خود را ادامه می‌دهد.
سردار محمدحسین بابایی اشاره‌ای به چالش‌های موجود در کشور داشت و عنوان کرد که در کشور نیروهای خلاق و مبتکر کم نیستند اما از این سرمایه‌های عظیم انسانی به‌خوبی استفاده نمی‌شود.  

از یادمان سردار ملی تا افتتاح نخستین سایت نیمه‌صنعتی جلبک

وی با بیان اینکه کف هر غیرتی، غیرت ملی و آزادمردی‌ست، بیان کرد: نباید بگذاریم جوانان و سرمایه‌های ما به جایی برسند که از کشور فرار کنند و سود و نفع را به بیگانگان بدهند.
فرمانده سپاه کربلا، گفت: ایران از کشورهای مثال‌زدنی دنیاست؛ باید در اقتصاد حرفی برای گفتن داشته باشد، به عنوان نمونه از جهت سهولت استحصال مواد، 2 معدن روباز مس در دنیا داریم که یکی در شیلی و یکی در معدن مس سرچشمه است؛ و از این دست ذخایر بسیار داریم اما چرا اقتصاد کشور دچار مشکل و آسیب‌پذیر است؟
سردار بابایی اظهار داشت: ما خودمان را باور نکردیم. البته ما در مازندران با جوانانی سر و کار داریم که مغزهای متفکری هستند و به خودباوری رسیدند اما باید این باور در تمام جوان‌ها باشد.

 تربیت دانشجو برای حل مشکلات
وی ادامه داد: ایران کشوری‌ست که می‌تواند غذای 350 میلیون جمعیت را فراهم کند اما چه می‌شود که گاهی می‌گوییم جشن خودکفایی گندم بگیریم، نگیریم؟ و .... و چرا در تأمین پروتئین و گوشت مورد نیاز کشو جمعیت 80 میلیونی خودمان می‌مانیم؟ دانش هست، حمایت کجا باید باشد؟ حمایت اگر شد، جلوی قاچاق را چه کسی باید بگیرد؟!
فرمانده سپاه کربلا با اشاره به اهمیت دانشگاه‌ها در رفع مشکلات جامعه بیان می‌دارد که در دانشگاه‌ها، دانشجویان باید برای حل مشکلات جامعه تربیت شوند و درس بخوانند نه برای دریافت مدرک؛ دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و علمی کاربردی باید به معنای واقعی افراد فنی و دارای حرفه تربیت کنند که علم آنها در اجتماع کاربردی باشد.
سردار بابایی همچنین مشکلات فعلی را ناشی از عمل‌نکردن به فرامین راهگشا و مشکل‌گشا، عنوان می‌کند و می‌گوید: به‌عنوان اهل این مملکت شهادت می‌دهم، آن کسی که راهبر ماست بارها و بارها حجت را تمام کرده است اما بسیاری از آنهایی که باید حرف گوش بدهند معلوم نیست کجای قصه‌اند! گاهی تابع احساساتیم تا تابع تعقل.
وی ادامه داد: حاج قاسم، این سپهبد، پاسدار شهید سرافراز یک دگرگونی را از چین تا مدیترانه ایجاد کرد، او هم یک جوان مملکت بود، ایستاد، دانش خود را به علم نافع تبدیل کرد، میلیون‌ها نفر را از جنگ نجات داد. ما چهره حاج قاسم را نه از منظر جنگ، بلکه به لحاظ وجودی و شخصیتی، یک سیاست‌مدار دلسوز می‌دانیم که انسان را از مهلکه نجات می‌دهد.
فرمانده سپاه کربلای مازندران در پایان بار دیگر تأکید کرد که در کشور هم منابع طبیعی و خدادادی و هم سرمایه‌های عظیم و متفکر انسانی  داریم، باید آنها را حمایت کنیم، سپاه در حد وسع خود پشتیبانی می‌کند اما همه باید کمک کنیم تا مشکلات حل بشود، نباید عده‌ای گوشه‌ای تماشاگر باشند و عده‌ای خود را فدا کنند.
شهید فراملی
رئیس انجمن اسلامی معلمان و از فعالان مدنی مازندران نیز با حضور در این مراسم، از زحمات شبانه‌روزی جهاد دانشگاهی مازندران قدردانی کرد و نسبت به اهتمام بیشتر جهت نیل به افق پیشرفتی که برای کشور ترسیم شده است، همه دست به دست هم بدهیم.

مهدی احمدی فولادی همانند دیگر مدعوین اشاره‌ای به حوادث اخیر در کشور داشت، او شهادت سردار سلیمانی را نقطه عطفی در تحولات کشور عنوان و باین کرد: در تشییع جنازه آن شهید بزرگوار دیدیم که مردم سر از پا نشناختند زیرا ایشان وابسته به یک جناح خاص نبود، و او فراملی و فارغ از چپ و راست بود.

از یادمان سردار ملی تا افتتاح نخستین سایت نیمه‌صنعتی جلبک

وی از اقدام شایسته جهاد دانشگاهی مازندران که مجتمع تحقیقاتی تولیدی خود را به نام سردار دل‌ها نام‌گذاری کرده است، قدردانی کرد و گفت: شهادت این سردار بزرگ اسلام را باید هم تبریک و هم تسلیت بگوییم زیرا بزرگی را از دست داده‌ایم و جای تسلیت دارد و تبریک به این دلیل که او "عند ربهم یرزقون" است و چه لذتی بالاتر از این که انسان پس از حیات دنیوی نزد پروردگارش روزی داده شود.

احمدی فولادی در پایان سخنان خود، سی و هشتمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی را که مزین به نام شهید سلیمانی شده است را یک آثار ماتقدم عنوان کرد و آن را اثری دانست که مسلماً باید برای همه مدیران الگو شود.
رونمایی از یادمان شهید سلیمانی و افتتاح سایت پرورش و تکثیر جلبک اسپیرولینا
به گزارش آوای خزر، با پایان یافتن سخنان مدعوین،  نوبت به بخش دوم برنامه‌ها رسید، ابتدا رونمایی از یادمان شهید قاسم سلیمانی و نامگذاری مجتمع تحقیقاتی تولیدی جهاد دانشگاهی مازندران به نام این سردار بزرگ با حضور مسئولان مدعو انجام شد.

از یادمان سردار ملی تا افتتاح نخستین سایت نیمه‌صنعتی جلبک

این یادمان در ورودی مرکز تحقیقاتی جهاد دانشگاهی مازندران قرار دارد و باتوجه به اینکه تاکنون نام خاصی برای آن انتخاب نشده بود، نام سردار سلیمانی که قهرمان ملی جمهوری اسلامی ایران بوده و در دنیا نیز شناخته شده است، جلوه زیبا و باشکوهی به آن داده است.

از یادمان سردار ملی تا افتتاح نخستین سایت نیمه‌صنعتی جلبک

پروژه بعدی که با حضور مسئولان به سراغ آن رفتیم؛ نخستین سایت پرورش جلبک "اسپیرولینا پلاتنسیس" کشور بود، در افتتاح این سایت همگی سهیم بودند زیرا سردار بابایی فرمانده سپاه کربلا چند وقتی‌ست به شیوه‌ی خود افتتاح می‌کند و به‌جای بریدن روبان، همه را در باز کردن آن سهیم می‌دارد.

از یادمان سردار ملی تا افتتاح نخستین سایت نیمه‌صنعتی جلبک

بازدید از سایت نیز مدتی به‌طول انجامید و پس از آن به سراغ طرح پایلوت مزرعه تکثیر و پرورش غاز مولد در کشور رفتیم که برای حضار جالب بود. در ادامه بازدیدی از طرح تلفیقی پرورش ماهیان خاویاری انجام شد. این طرح هنوز به مرحله پالوت کامل نرسیده است و در کنار دو طرح دیگر یعنی پایلوت کشت و اسانس‌گیری گل نرگس  و پایلوت گردشگری مزرعه، باید دوران آزمایشی خود را طی کند تا به‌عنوان نمونه ملی معرفی شود.


( ۲ )

نظر شما :